Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ αυτή την εβδομάδα

Νίκος Δένδιας: Σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ αυτή την εβδομάδα
Νίκος Δένδιας: Πλούσιο το πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αυτή την εβδομάδα.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει τονίσει ότι η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο και έχει μιλήσει για εθνική ομοψυχία, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πηγαίνει στις Βρυξέλλες πηγαίνει σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, με σκοπό να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το ΣΕΥ θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, τη Νότια Γειτονία, τα Δυτικά Βαλκάνια, και τις Σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας.

Επιπλέον, την Τρίτη 23 Μαρτίου θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Γερμανικού Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Άρμιν Λάσετ (Armin Laschet). Παράλληλα, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα συμμετάσχει στην εαρινή Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι ο διαλογισμός για το μέλλον της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ 2030), καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας: Πρόσφατα είχε πάει σε Γενεύη και Βενετία

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί ξανά στις Βρυξέλλες με σκοπό να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, επισκέφθηκε και τη Γενεύη πριν από δέκα ημέρες. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει μιλήσει για τους δύο βασικούς και αμετακίνητους άξονες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις. Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας μετέβη στη Βενετία, όπου έδωσε το παρών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Επίσης, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης Πολύκαρπο.

Παράλληλα, συνάντηση με τον πρόεδρο του κυπριακού κόμματος ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter. Η συνάντησή τους έγινε στην αίθουσα επισήμων του Παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας. Αφού ευχήθηκε για την Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του μια ευρεία ατζέντα θεμάτων σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 22ας Μαρτίου, την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό, καθώς και την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε στενότατη, διαρκή και ειλικρινή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments