Ελλάδα

Απάτη Σκιάθος: Τους «άρπαξε» 15.000 ευρώ

Απάτη Σκιάθος: Τους «άρπαξε» 15.000 ευρώ
Απάτη Σκιάθος: Ένας «αετονύχης» κατάφερε να αποσπάσει από ζευγάρι που είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης 15.000 ευρώ. Αναζητείται ο δράστης από την Αστυνομία.

Η Σκιάθος έχει αναστατωθεί μετά από απάτη εις βάρος ενός ζευγαριού που κατέχει επιχείρηση που εμπορεύεται αγροτικά μηχανήματα. «Αετονύχης» κατάφερε να τους «αρπάξει» ηλεκτρονικά 15.000 ευρώ. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απάτη συμβαίνει, ενώ προσοχή χρειάζονται και οι τηλεφωνικές απάτες.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, αναζητείται από το Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου άγνωστος δράστης, πιθανώς Έλληνας, ο οποίος το πρωί της 9ης Μαρτίου τηλεφώνησε σε επιχείρηση η οποία εδρεύει στο νησί, ιδιοκτησίας ενός 49χρονου και μίας 43χρονης. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία αγροτικών μηχανημάτων. Ο δράστης προσποιήθηκε τον αγοραστή και εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει χορτοκοπτικό μηχάνημα χρηματικής αξίας 600 ευρώ, πληρώνοντας μέσω e-banking.

Απάτη Σκιάθος: Πώς ξεγέλασε το ζευγάρι

Ο άνδρας λέγοντας διάφορα ψέματα στους δύο ιδιοκτήτες και εκμεταλλευόμενος την άγνοια τους, κατάφερε και τους απέσπασε κωδικούς επιβεβαίωσης της συναλλαγής, αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πλήρη έλεγχο του ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών με την τράπεζα.

Στη συνέχεια αφού άλλαξε το όριο ημερήσιων συναλλαγών από 1.300 ευρώ σε 15.000 ευρώ, προέβη σε δύο διαδοχικές μεταφορές χρηματικών ποσών, αρχικά από λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας που διατηρεί η παθούσα, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ, σε ανεξάρτητο λογαριασμό άλλης τράπεζας του εσωτερικού και στη συνέχεια από λογαριασμό διαφορετικής ελληνικής τράπεζας που διατηρεί ο παθών, χρηματικού ποσού 3.000 ευρώ, και πάλι σε ανεξάρτητο λογαριασμό άλλης τράπεζας του εσωτερικού. Ο δράστης αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Απάτη Σκιάθος: Τους «άρπαξε» 15.000 ευρώ

Απάτη Σκιάθος: Τους «άρπαξε» 15.000 ευρώ

Οι συμβουλές της Αστυνομίας για να αποφύγετε τηλεφωνικές απάτες

1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.

2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.

3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.

5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.

6- Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.

7- Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.

8- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

9- Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments