Ελλάδα

Σκουτέλης: Πολύ δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Σκουτέλης: Πολύ δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Σκουτέλης: Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην πανδημία, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας, ο Αθανάσιος Σκούτελης μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο τόνισε ότι είναι εκτός πραγματικότητας ο υπολογισμός του χρόνου ανοίγματος. Ενώ μιλώντας για την επιστράτευση των γιατρών, τόνισε πως οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.

Σκούτελης: Άνοιγμα λιανεμπορίου και self testing

Την ίδια ώρα, έκανε αναφορά στα σενάρια περί ανοίγματος του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως τέτοιες σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας εφόσον επικρατούν οι παρούσες; συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

Μιλώντας για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου τόνισε ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ .

Σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.

Σκούτελης: Η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών

Με την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση φαίνεται πως παγώνει την αποσυμπίεση των μέτρων και περιμένει τις υποδείξεις των ειδικών. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο δεν αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση του lockdown και την επαναλειτουργία της εστίασης, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου. Ωστόσο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την επιτροπή των ειδικών ξεκαθαρίζουν πως το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί, και όπως όλα δείχνουν αναβάλλεται για αργότερα.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments