Διεθνή

25η Μαρτίου: Η Γερμανία τιμάει την Ελλάδα

25η Μαρτίου: Η Γερμανία τιμάει την Ελλάδα
25η Μαρτίου: Η Γερμανία τιμάει την Ελληνική Επανάσταση, με τον Πύργο του Ρήνου στο Ντύσσελντορφ να ντύνεται στα εθνικά μας χρώματα.

Για την 25η Μαρτίου η Γερμανία τιμά την Ελλάδα ντύνοντας σε γαλανόλευκα χρώματα τον Πύργο του Ρήνου, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Ντύσσελντορφ. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να τιμήσει τη χώρα μας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί μεγαλοπρεπώς στην Ελλάδα, με παρέλαση στο Σύνταγμα και πτήσεις Rafale πάνω από τον αττικό ουρανό.

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου θα ντυθεί στα εθνικά χρώματα της Ελλάδας

Ο Πύργος του Ρήνου πρόκειται για το ψηλότερο σημείο της πόλης, το οποίο προκείμενου να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου 1821 θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας. Ο δήμαρχος του Ντύσσελντορφ Στέφαν Κέλερ έχει δώσει την έγκρισή του και είναι σε σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη Μαρία Παπακωνσταντίνου. Μαζί με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση, για τουλάχιστον 3 ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης. Ορατά από όλα τα σημεία του Ντύσσελντορφ θα είναι μεταξύ άλλων όλες οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας. Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί» δήλωσε στο ethnos.gr η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία αποτελεί μία χώρα που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 700.000 Έλληνες κατοικούν εκεί. Από αυτούς οι 200.000 κατοικούν στο κρατίδιο της Ρηνανίας -Βεστφαλίας.

25η Μαρτίου: Η Ελληνική Επανάσταση στα γερμανικά ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου παρουσίασε ένα αφιέρωμα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο των 200 χρόνων, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια διαμάχη που ρίχνει τις σκιές της μέχρι σήμερα». Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Είμαστε όλοι Ελληνες!» και ο συντάκτης του, ο δημοσιογράφος Τομπίας Τσικ, επιχειρεί να εξιστορήσει καρέ-καρέ το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, «που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 και να εξηγήσει το κίνημα του Φιλελληνισμού που σάρωσε την Ευρώπη εκείνη την εποχή. Το ρεπορτάζ διατρέχει σημαντικές στιγμές του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία, κρίσιμες μάχες και κομβικές στιγμές, όπως η Έξοδος του Μεσολογγίου, και αναλύει τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων, κυρίως προς το τέλος των επαναστατικών χρόνων και μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους: από τον Ιωάννη Καποδίστρια μέχρι την εγκαθίδρυση της Βασιλείας του Βαυαρού Όθωνα, κάτι που ήθελαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, «οι απρόθυμες μαίες» του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, όπως τις χαρακτηρίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments