Κόσμος

Εμβόλιο Astra Zeneca: Επεκτείνεται το ηλικιακό φάσμα στην Ισπανία

Εμβόλιο Astra Zeneca: Επεκτείνεται το ηλικιακό φάσμα στην Ισπανία
Εμβόλιο Astra Zeneca: Προς επέκταση οδεύει το ηλικιακό φάσμα ληπτών στην Ισπανία, ενώ στην χώρα ξεκινούν ξανά οι εμβολιασμοί.
Εμβόλιο Astra Zeneca: Προς επέκταση οδεύει το ηλικιακό φάσμα ληπτών στην Ισπανία, ενώ στην χώρα ξεκινούν ξανά οι εμβολιασμοί.

Το εμβόλιο Astra Zeneca ξεκινά και πάλι στην Ισπανία. Η χώρα ήταν μία από εκείνες που είχαν σταματήσει τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο προϊόν. Μετά όμως από την γνωμοδότηση των ΠΟΥ και ΕΜΑ συνεχίζουν ξανά τους εμβολιασμούς. Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και πάνω από 73.000 καταγεγραμμένους θανάτους.

Επέκταση του ηλικιακού φάσματος

Οι αρχές της Ισπανίας θα επεκτείνουν το ηλικιακό φάσμα χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό από τα 18 ως τα 65 έτη (από 18-55) όταν θα ξαναρχίσουν την αξιοποίηση του προϊόντος της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε χθες Δευτέρα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας έπειτα από συνάντησή της με περιφερειακούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η κυρία Ντάριας σημείωσε ότι η αξιοποίηση του εμβολίου ενδέχεται να επεκταθεί ακόμη και πάνω από τα 65 έτη εάν αυτό προταθεί από τους ειδικούς και εάν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες, μετά τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων μελέτης στη Χιλή, στο Περού και στις ΗΠΑ, κατά τα οποία το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό κατά 79% στην πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο SARS-CoV-2.

Εμβόλιο Astra Zeneca

AstraZeneca

Ξεκινά και πάλι το εμβόλιο Astra Zeneca

Η Μαδρίτη έκανε γνωστό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η αξιοποίηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό θα ξαναρχίσει αύριο Τετάρτη, μετά την απόφαση της ισπανικής και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αναστείλουν προσωρινά τη χορήγησή του λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του εξαιτίας περιπτώσεων εμφάνισης θρομβώσεων στο αίμα.

Ο δείκτης επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών παρέμενε σταθερός χθες (128 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους), ωστόσο στελέχη του υπουργείου Υγείας προειδοποιούν ότι η τάση μεταβάλλεται και απειλείται αύξησή του. «Ο ιός δεν έχει νικηθεί. Είναι όμως στο χέρι μας να αποφύγουμε νέα αύξηση (των μολύνσεων), το τέταρτο κύμα» της πανδημίας, τόνισε η κυρία Ντάριας.

Ασφαλές το εμβόλιο Astra Zeneca

Το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό», τόνισε ο ΕΜΑ, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Ωστόσο, η επικεφαλής του EMA, Εμέρ Κουκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η υπηρεσία «δεν μπορεί να αποκλείσει σίγουρα τη σχέση» μεταξύ σπάνιων τύπων θρόμβων αίματος και του εμβολίου και οι ειδικοί συνιστούν την αυξημένη ευαισθητοποίηση των γιατρών και των αποδεκτών για πιθανούς κινδύνους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments