Διεθνή

AstraZeneca: Η αντίδραση μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ

AstraZeneca: Η αντίδραση μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ
AstraZeneca: Η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία χαιρέτισε την ανακοόνωση του ΕΜΑ, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν ξανά τα εμβόλια.

Η AstraZeneca με ανακοίνωσή της την Πέμπτη το βράδυ χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιό της, ενώ ήδη πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, αποφάσισαν να συνεχίσουν τα χορηγούν τα εμβόλια της βρετανοσουηδικής  εταιρείας άμεσα.

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που επιβεβαιώνουν το όφελος του εμβολίου μας στον τερματισμό της πανδημίας», τόνισε σε δηλώσεις της η Αν Τέιλορ, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας. Εξέφρασε, μάλιστα, την εμπιστοσύνητης ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξαναρχίσουν Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του, όχι μόνο στην Ευρώπη.

Μετά την ανακοίνωση του EMA, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της. Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε διακοπή της χορήγησης με το συγκεκριμένο εμβόλιο αφού οι υγειονομικές Αρχές της χώρας έκριναν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν την τοποθέτηση του ΕΜΑ, ενώ συνεχίζοταν ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

AstraZeneca

AstraZeneca

AstraZeneca: Ξεκινάει ξανά ο εμβολιασμός σε πολλές χώρες

Ύστερα από περίπου μία εβδομάδα έντονης ανησυχίας για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, λόγω περιστατικών θρομβώσεων, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να διακόπτουν προσωρινά τους εμβολιασμούς, από αύριο, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, θα υπάρχει επανεκκίνση μετά το «πράσινο φως« του ΕΜΑ.

Όπως ξεκαθάρισε ο ΕΜΑ, το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορωνοϊό είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και «δεν συνδέεται με πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων».

«Η Επιτροπή κατέληξε σε ένα σαφές επιστημονικό συμπέρασμα: πρόκειται για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό», είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις, πολλές χώρες άρχισαν να ανακοινώνουν την επανέναρξη των εμβολιασμών, ανάμεσά τους οι: Γερμανία (όπως αναφέραμε και παραπάνω), η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments