Ελλάδα

Λαϊκό: Σταμάτησαν οι εισαγωγές από τις 9 το βράδυ

Λαϊκό: Σταμάτησαν οι εισαγωγές από τις 9 το βράδυ
Λαϊκό: Δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης. Ξεκίνησε την εφημερία με 22 κλίνες, οι οποίες γέμισαν αμέσως.

Δύσκολη ήταν η νύχτα στο Λαϊκό νοσοκομείο. Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χτες στη χώρα, το Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο σημείο “μηδέν”. Το Λαϊκό ξεκίνησε την εφημερία έχοντες κενές 22 απλές κλίνες κορωνοϊού (90 στο σύνολο) και γέμισε αμέσως.

Λαϊκό: Στις 9:00 μάλιστα το νοσοκομείο αναγκάστηκε να σταματήσει να δέχεται περιστατικά covid.

Σύμφωνα με το Open, σε δύο κλινικές του νοσοκομείου, στην Α’ Χειρουργική και στην Αγγειοχειρουργική, παρατηρήθηκε διασπορά του ιού, αφού εντοπίστηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική εκκένωση του χώρου. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός. Επιπλέον, επτά άτομα με κορωνοϊό, χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ράντζα, αφού το νοσοκομείο δεν είχε κενή κλίνη για να τους νοσηλεύσει.

Μιλώντας στο Open, ο προϊστάμενος μονάδας covid του νοσοκομείου, Νίκος Ορφανός, έκανε λόγο για «τραγική» τη νύχτα. «Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική. Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» είπε χαρακτηριστικά.

Λαϊκό: Τι ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.586 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments