Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 23/3: Σοκ με 3.581 νέα κρούσματα

Κρούσματα σήμερα 23/3: Σοκ με 3.581 νέα κρούσματα
Κρούσματα σήμερα 23/3: Τα στοιχεία που παρουσιάζονται, αφορούν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και είναι για τα κρούσματα σήμερα.

Τα κρούσματα σήμερα 23/3 είναι 3.581 και η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο ο ΕΟΔΥ  σήμερα ανακοίνωσε πως 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 69 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ είναι 699 οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 1514 νέα κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα: Δείτε το Infograpfic για τις μολύνσεις μέχρι και σήμερα:

Κρούσματα σήμερα

Ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, 3.586 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Κρούσματα σήμερα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών σε όλα τα νοσοκομεία

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξάνεται καθημερινά. Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 681, με τις προβλέψεις των επιστημόνων να είναι δυσοίωνες για τις επόμενες ημέρες.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν φτάσει πλέον τους 4.590. Οι μισοί βρίσκονται στην Αττική, που έχει 2.575 νοσηλείες Covid, ενώ σε ημερήσια βάση, στα νοσοκομεία γίνονται περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές ασθενών.

Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά σε ορισμένα νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια στις εντατικές, ενώ μερίδα διασωληνωμένων ασθενών νοσηλεύονται σε απλές κλίνες μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Κρούσματα σήμερα: Προβλέψεις ακόμα και για 1000 διασωληνωμένους

Για την κατάσταση των νοσοκομείων μίλησε σήμερα η Ματίνα Παγώνη. Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είναι «ανάγκη να επιταχθούν περαιτέρω ιδιωτικές κλινικές για τη μάχη ενάντια στην πανδημία».  Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Παράλληλα, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας τονίζοντας πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση». Ακόμη, έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Αναφορικά με την επίτευξη της ανοσίας, η κυρία Παγώνη είπε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα. «Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση», κατέληξε. Κρούσματα σήμερα 23/3: Προβλέψεις ακόμα και για 1000 διασωληνωμένους

Κρούσματα σήμερα: Πάει για παρακάτω το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας, ο Αθανάσιος Σκούτελης μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σε ό, τι αφορά το λιανεμπόριο τόνισε ότι είναι εκτός πραγματικότητας ο υπολογισμός του χρόνου ανοίγματος. Μιλώντας για την επιστράτευση των γιατρών, τόνισε πως οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.

Την ίδια ώρα, έκανε αναφορά στα σενάρια περί ανοίγματος του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως τέτοιες σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας εφόσον επικρατούν οι παρούσες; συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

Μιλώντας για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου τόνισε ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ.

Σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.  Κρούσματα σήμερα

Με την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση φαίνεται πως παγώνει την αποσυμπίεση των μέτρων και περιμένει τις υποδείξεις των ειδικών.

Στις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο δεν αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση του lockdown και την επαναλειτουργία της εστίασης, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου. Ωστόσο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Επιτροπή των ειδικών ξεκαθαρίζουν πως το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί, και όπως όλα δείχνουν αναβάλλεται για αργότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments