Διεθνή

Γερμανία: Έκτακτη διάσκεψη Μέρκελ για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Έκτακτη διάσκεψη Μέρκελ για τον κορωνοϊό
Γερμανία: Στην προηγούμενη συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η Μέρκελ πίεσε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την πανδημία.

Αναβρασμός επικρατεί στη Γερμανία λόγω πανδημίας. Ενώ τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και το lockdown έχει παραταθεί ως τις 18 Απριλίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα έκτακτη διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, «η καγκελάριος κάλεσε εκ νέου τους πρωθυπουργούς σήμερα και πιστεύω ότι θα έχουμε μια κρίσιμη συζήτηση για το τι συνέβη πριν δύο ημέρες». Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Μέρκελ πίεσε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανατρέποντας τα σχέδια στα οποία είχαν συμφωνήσει για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων.

Γερμανία: Αντιδράσεις για το νέο lockdown

Η απόφαση για παράταση των μέτρων προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, με τις επιχειρήσεις να διαμαρτύρονται και τους γιατρούς να λένε ότι τα νέα μέτρα δεν αρκούν για να αποτρέψουν την εκθετική άνοδο των πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ δέχονται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία εξαιτίας του αργού ρυθμού των εμβολιασμών και ενός σκανδάλου διαφθοράς για την αγορά προστατευτικών μασκών από εταιρεία της οποίας στέλεχος είναι ο σύζυγος του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν.

Γερμανία

Γερμανία

Γερμανία: Τι ισχύει μέχρι τις 18 Απριλίου

Οι αγορές θα είναι κλειστές από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα (1η-5η Απριλίου), απαγορεύεται η λειτουργία των εκκλησιών και οι συναντήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται με το πολύ πέντε άτομα από άλλα νοικοκυριά. Παράλληλα, έχει απευθυνθεί έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν.

«Η Γερμανία βρίσκεται σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση, γι’ αυτό πρέπει δυστυχώς να ενεργοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης», τόνισε επί του θέματος η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και έκανε λόγο για «νέα αντίληψη» που επικράτησε, λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, η οποία συνεχίζεται. «Αποφασίσαμε προσοχή και ευελιξία», συνέχισε και τόνισε ότι οι επιστήμονες ήταν σαφείς: «Όσο λιγότερα είναι τα κρούσματα, τόσο γρηγορότερα θα λειτουργήσει ο εμβολιασμός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments