Διεθνή

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η στήριξη της Γερμανίας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η στήριξη της Γερμανίας
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Γερμανία υποστηρίζει το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρόκειται να επιτρέψει τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανία στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης. Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαΐκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού πιθανότατα θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο, εάν υπάρξει προεργασία από τα κράτη – μέλη για να ετοιμαστεί η τεχνική υποδομή.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να διευκολύνει τους πολίτες της Ευρωπαΐκής Ένωσης, καθώς χάρη σε αυτό να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Την αμέριστη υποστήριξή του σε αυτή την ενέργεια εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. «Χαιρετίζουμε αποφασιστικά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πρόκειται να παράσχει δύο αρχές στην ΕΕ: πρώτον, την προστασία της υγείας των ανδρών και των γυναικών μας, δεύτερον, την ανανέωση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας… το πιστοποιητικό θα μπορούσε να τη διευκολύνει», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Μάικλ Ροθ.

Η Ευρωπαΐκή Ένωση υπέβαλε πρόταση στις 17 Μαρτίου για τη δημιουργία «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» που θα επιβεβαιώνει ότι ο κάτοχός της είτε εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού είτε ανάρρωσε από την ασθένεια. Το πιστοποιητικό πρόκειται να διευκολύνει τη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ένωσης.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ποια θα είναι η μορφή του

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, ενώ η μορφή του θα είναι σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Κάθε πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι γραμμένο στα αγγλικά και στη γλώσσα της κάθε χώρας. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητάς του. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρης Φραγκάκης διευκρίνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι δυνατό να δείχνει εάν το άτομο έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εάν έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού, καθώς κι εάν έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό και έχει δημιουργήσει αντισώματα.

Στέλλα Κυριακίδου για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τα εμβόλια που θα περιλαμβάνει

Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει όλα τα εμβόλια τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: εμβόλια με έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Oργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), εμβόλια που χρησιμοποιούνται αλλά όχι με έγκριση από τον ΕΜΑ κι αυτά που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Εναπόκειται στα κράτη – μέλη αν κάποια χώρα εκτός από το πιστοποιητικό θα ζητά ταυτόχρονα και αρνητικό μοριακό τεστ για κορωνοϊό», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments