Πολιτική

Εθνική Πινακοθήκη: Οι ξένοι προσκεκλημένοι στα εγκαίνια

Εθνική Πινακοθήκη: Οι ξένοι προσκεκλημένοι στα εγκαίνια
Εθνική Πινακοθήκη: Οι ξένοι προσκεκλημένοι βρέθηκαν στα εγκαίνιά της, ενώ ξεναγούνται στους χώρους της μετά το καλωσόρισμά τους. Τι είπε ο πρωθυπουργός.

Η Εθνική Πινακοθήκη άνοιξε τις πόρτες της για τους ξένους προσκεκλημένους που έχουν φτάσει στη χώρα για να παραβρεθούν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821. Θυμίζουμε ότι η Εθνική Πινακοθήκη έχει ανακαινιστεί.

Νωρίτερα, στις 17.35 έφτασαν στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα. Το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι μόλις το δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν ταξιδέψει στην Γερμανία, ενώ ακύρωσαν λόγω κορωνοϊού τα ταξίδια τους σε Βοσνία, Κύπρο και Ιορδανία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτόκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Μεταξύ άλλων, παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez.

Εθνική Πινακοθήκη: Με αποστάσεις έγιναν τα εγκαίνια λόγω του κορωνοϊού

Εθνική Πινακοθήκη: Με αποστάσεις έγιναν τα εγκαίνια λόγω του κορωνοϊού

Στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης οι ξένοι προσκεκλημένοι

Στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης οι ξένοι προσκεκλημένοι

Το σημερινό γεγονός στέλνει ανανεωμένο μήνυμα δυναμισμού τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που 12 χρόνια μετά την εκκίνηση των εργασιών η Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τις πόρτες της μια μέρα πριν από την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επέκτασης της ήταν ασφυκτικό είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τα έργα τέχνης θα απλωθούν σε μια έκταση 21.000 τ.μ.

Εθνική Πινακοθήκη: Ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια

Εθνική Πινακοθήκη: Ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια

Σύντομες ομιλίες έκαναν ακόμα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Εθνική Πινακοθήκη: Δείτε βίντεο από την εκδήλωση και την ξενάγηση

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 20.30 το βράδυ είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναμένονται προσφώνηση και αντιφωνήσεις από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Λόγω της πανδημίας οι προσκλήσεις δεν ξεπερνούν τις 40, ενώ το μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ετοιμάζει μια γαστρονομική εμπειρία, αποκλειστικά με ελληνικά πιάτα για τους καλεσμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments