Ελλάδα

Λευτέρης Λαζάρου: Το μενού για τους ξένους ηγέτες

Λευτέρης Λαζάρου: Το μενού για τους ξένους ηγέτες
Λευτέρης Λαζάρου: Αναλυτικά τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και ιδιοκτήτης του Βαρούλκο για τους ξένους ηγέτες.

Σήμερα (24/03) ξεκινά το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο τέλος της ημέρας η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόκειται να παραθέσει δείπνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους. Σε ότι αφορά το δείπνο, ο γνωστός και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρης Λαζάρου έχει αναλάβει τις γαστρονομικές ετοιμασίες για το μενού του πλούσιου δείπνου.

Λευτέρης Λαζάρου: Το μενού

Στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνιστούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο θα περιλαμβάνει κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Ως προς τα κρασιά, θα προτιμηθούν τα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί “Αποσπερίτη” από την Οινοποιητική Λειψών.

Λευτέρης Λαζάρου: Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αφίξεων των υψηλών προσκεκλημένων:

  • 11.45: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 14.00: Άφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
  • 14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
  • 18.15: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
  • 19:05: Άφιξη της υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φλοράνς Παρλί, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • 20:30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments