Ελλάδα

Rafale: Στον Αττικό ουρανό για την 25η Μαρτίου

Rafale: Στον Αττικό ουρανό για την 25η Μαρτίου
Rafale: Μοναδικό θέαμα στον Αττικό ουρανό έδωσαν τα μαχητικά αεροσκάφη για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, έγιναν ορατά στον Αττικό ουρανό τα Rafale. Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη είναι όμοια με αυτά που πριν λίγο καιρόν συμφώνησε να αγοράσει η Ελλάδα. Φυσικά τα γαλλικά μαχητικά δεν είναι τα μόνα στα οποία έγινε επίδειξη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης, πέταξαν πάνω από το κέντρο της Αθήνας τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις.Αμέσως μετά διέλευση πραγματοποίησαν τέσσερα F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, προερχόμενα από τη βάση του ΝΑΤΟ στο Αβιάνο της Ιταλίας. Ο επόμενος σχηματισμός που πέρασε πάνω από το Σύνταγμα ήταν εκείνος των τεσσάρων Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Rafale: Το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών

«Την σκυτάλη» έλαβαν αμέσως μετά τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Armee de l Air, όμοια με αυτά που πριν λίγο καιρό συμφώνησε να αγοράσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στη συνέχεια πέρασαν πάνω από τον χώρο των επισήμων, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα οποία θα κλείσει το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών.

Και ακολούθησε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B, που εκσυγχρονίζεται για το Πολεμικό Ναυτικό. Από τον αττικό ουρανό πέρασαν και δύο τεράστια ιπτάμενα τάνκερ: Πρώτο ένα αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και στη συνέχεια ένα Voyager της RAF.

Rafale: Η διέλευση των ελικοπτέρων

Μετά τα δύο ιπτάμενα τάνκερ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ξεκίνησε η διέλευση των ελικοπτέρων.

Αρχικά πέρασαν πάνω από τον χώρο της παρέλασης ΑΗ-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού. Ακολούθησαν ελικόπτερα OH-58 Kiowa, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε παρέλαση, και αποκτήθηκαν πριν από δύο χρόνια από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. Η από αέρος παρουσίαση των πτητικών μέσων των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχιστεί με τα UH-1H, τα γνωστά σε όλους Χιούι.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέρασαν αμέσως μετά τα μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ CH-47 και θα ακολουθήσουν τα σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90. Νέα διέλευση των ελικοπτέρων Apache και αμέσως μετά των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού S-70B, ειδικευμένων να «ξετρυπώνουν» αντίπαλα υποβρύχια.

Η παρέλαση για τη πτητικά μέσα έκλεισε με τα σώματα ασφαλείας, με ελικόπτερα EC135/BO105 της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά των Dophin του Λιμενικού Σώματος και στο τέλος με τα AS332/BK117 του Πυροσβεστικού Σώματος. Rafale

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments