Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο δεν ανοίγει πριν τις 12/4

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο δεν ανοίγει πριν τις 12/4
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ανησυχητική πρόβλεψη για τα κρούσματα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σημείωσε ότι είναι απίθανο το λιανεμπόριο να ανοίξει πριν τις 12 Απριλίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 3.900 κρούσματα τις επόμενες μέρες. Να σημειώσουμε ότι και χθες οι μολύνσεις ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ οι εφημερίδες στα νοσοκομεία είναι εφιαλτικές. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν παρά έναν τους 700, ενώ άλλοι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή εφιαλτικές είναι και οι προβλέψεις για τις ημερήσιες μολύνσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και τις 3.900.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ είπε στο Mega ότι είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο, καθώς τα μέχρι τότε στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον», σημείωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε όταν ανοίξουμε να το κάνουμε με υψηλότερη υγειονομική ασφάλεια από ότι όταν κλείσαμε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι «σημαντικό να μπει απολύμανση του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μειώσουμε την έκθεση του κοινού σε ιικό φορτίο στα λεωφορεία αυξάνοντας τον αριθμό τους».

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο δεν ανοίγει πριν τις 12/4

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο δεν ανοίγει πριν τις 12/4

«Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσαν να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι».

Σημαντικό βήμα για την πορεία της πανδημίας, αποτελούν τα self-test τα οποία θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους. Τα τεστ είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης, δήλωσε, τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσει αυτός ο μεμψίμοιρος διάλογος για το πώς μπορούν να γίνουν τα τεστ».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να «σκαρφαλώνουν» στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ είναι γεμάτες. Μόνο χθες 60 ασθενείς με Covid είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική, με την κυβέρνηση να έχει ήδη έτοιμα τα φύλλα πορείας για επιπλέον 160 γιατρούς που ενδεχομένως να επιστρατευτούν στην Αττική. Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το Γεννηματάς και το Θριάσιο, για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments