Τεχνολογία

25η Μαρτίου: Εφαρμογή για το 1821 από τον ΕΟΤ

25η Μαρτίου: Εφαρμογή για το 1821 από τον ΕΟΤ
25η Μαρτίου: Νέα εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ για την προβολή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος σχετικών με το 1821 ανέπτυξε το υπουργείο Τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ανέπτυξαν μία νέα εφαρμογή. Είναι ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελέσει οδηγό περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα ανά την Ελλάδα, τα οποία συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακόμη, η εφαρμογή για το 1821 προσφέρεται δωρεάν. Η παρουσίασή της εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της 200ής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και προβολή της ιστορικής μνήμης, σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας.

25η Μαρτίου:  Τα περιεχόμενα της εφαρμογής

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play και στο App Store και περιλαμβάνει:

• Μουσεία ανά την Ελλάδα τα οποία σχετίζονται με τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

• Σημεία Ενδιαφέροντος, όπως ηρώα, μνημεία μαχών, φυσικά αξιοθέατα κ.λπ. όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, κτίρια τα οποία σχετίζονται με τη συμβολή αγωνιστών, Ελλήνων και ξένων, στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας.

• Μοναστήρια ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία συνδέονται με την εθνεγερσία κατά την Επανάσταση αλλά και τα προεπαναστατικά χρόνια.

25η Μαρτίου:  Ο σκοπός της εφαρμογής

Η εφαρμογή για το 1821 προς το παρόν διατίθεται στην ελληνική γλώσσα ενώ η αγγλόφωνη έκδοσή της βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Ως μέσο διεθνούς διάδοσης της γνώσης γύρω από την Επανάσταση του 1821, το νέο app αναδεικνύει τη δράση ξένων περιηγητών και φιλελλήνων υπέρ του αγώνα για την ελευθερία. Κατ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται για τους αλλοδαπούς τουρίστες ένας επιπλέον λόγος επίσκεψης στην Ελλάδα.

Μέσω της ψηφιακής ανάπτυξης και της ανάδειξης καινούργιου και πρωτότυπου περιεχομένου, το νέο app για το 1821 προβλέπεται να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό. Παράλληλα θα συμβάλει στην ενίσχυση του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα. Πέραν των ειδικών συνθηκών οι οποίες ισχύουν κατά το τρέχον διάστημα λόγω της πανδημίας, η προώθηση εναλλακτικών κινήτρων για τον τουρισμό, όπως η εμβάθυνση στη ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού. Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εύχρηστα και λειτουργικά, όπως η νέα εφαρμογή για το 1821, υλοποιείται ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τον περιορισμό της εποχικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments