Διεθνή

Ισραήλ κορωνοϊός: Το ρινικό σπρέι που σώζει ζωές

Ισραήλ κορωνοϊός: Το ρινικό σπρέι που σώζει ζωές
Ισραήλ κορωνοϊός: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει το 99,9% των σωματιδιών του ιού και σώζει πολλές ζωές.

Ένα εργοστάσιο στο Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των σωματιδίων του κορωνοϊού και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σύντομα. Συγκεκριμένα, το σπρέι θα ονομάζεται Enovid και η εφευρέτης του, Gilly Regev, δήλωσε στους The Times of Israel ότι το σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει μεγάλο μέρος των μολύνσεων από κορωνοϊού στον κόσμο.

Η Regev, η οποία είναι βιοχημικός, ίδρυσε την εταιρεία SaNOtize και ανέπτυξε το σπρέι στον Καναδά. «Ελπίζουμε ότι το ρινικό σπρέι μας θα σώσει τώρα πολλές ζωές ανθρώπων σε χώρες που περιμένουν το εμβόλιο. Αυτό θα είναι προσιτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, για την προστασία από οποιαδήποτε ιογενή ιογενή λοίμωξη», δήλωσε μεταξύ άλλων. Επιπλέον τόνισε πως το ρινικό σπρέι δεν θα επηρεάζεται από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, διότι «περιέχει ένα αντιικό ευρέος φάσματος που σκοτώνει όλους τους ιούς και όλες οι παραλλαγές».

Enovid: «Επιστημονικά δοκιμασμένο να σκοτώσει το 99,9% ιών εντός 2 λεπτών»

Το Ισραήλ θα γίνει η πρώτη χώρα όπου πωλείται το σπρέι. Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει προσωρινή έγκριση για την πώλησή του ως ιατροτεχνολογικό προϊόν κατάλληλο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πολλούς που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για εμβόλια κορωνοϊού, με συσκευασία που αναφέρει: «Επιστημονικά δοκιμασμένο να σκοτώσει το 99,9% ιών εντός 2 λεπτών». Το σπρέι έχει εγκριθεί προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αναμένεται η έγκρισή του και από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Regev είπε ότι το εργοστάσιο εργάζεται πυρετωδώς για την παραγωγή αποθεμάτων 200.000 έως 500.000 φιαλών έως τον Μάιο. «Μετά από αυτό, ελπίζουμε να φτάσουμε στη χωρητικότητα ενός εκατομμυρίου μπουκαλιών το μήνα», είπε και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι αυτό το προϊόν θα φέρει υπερηφάνεια και θέσεις εργασίας στο Ισραήλ».

Μεταξύ άλλων, η βιοχημικός από το Ισραήλ ανέφερε ότι το σπρέι άρχισε να αναπτύσσεται με το που ξέσπασε η πανδημία, όμως καθυστέρησε να βγει στην αγορά επειδή περίμεναν να λάβουν την απαραίτητη έγκριση. «Θεωρητικά θα μπορούσαμε να το διανείμουμε πριν από ένα χρόνο, αλλά χρειαζόμασταν να διαπραγματευτούμε την κανονιστική έγκριση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση, που προσπαθούμε 24 ώρες το 24ωρο για να το φέρουμε στην αγορά και θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές. Πιστεύω ότι θα είχε αποτρέψει λοιμώξεις και ως εκ τούτου θα μείωνε τους θανάτους», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments