Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Τι θα γίνει στις 5 Απριλίου

Εξαδάκτυλος: Τι θα γίνει στις 5 Απριλίου
Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί στην Επιτροπή τίποτα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τον κορωνοϊό και την πορεία του στην Ελλάδα, σε μια μέρα που και πάλι οι διασωληνωμένοι ήταν στα ύψη, ενώ ανακοινώθηκαν 1.496 νέα κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 53 συνάνθρωποί μας. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το lockdown στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, ενω στο «βαθύ κόκκινο» παιρνούν κι άλλοι Δήμοι και Περιφερειακές Ενότητες.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στο LIVE NEWS στο MEGA για τις σκέψεις των μελών της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα της αγοράς ή των σχολείων στις 5 Απριλίου.

«Στο ενδιάμεσο βλέπουμε δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας» σημείωσε , προσθέτοντας: «Δεν το λέω για να προσγειωθούμε απότομα, αλλά για να έχουμε επίγνωση του που βρισκόμαστε».

«Ελπίζουμε σε αυτές τις 10 ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης, δηλαδή χθες είχαμε ένα ευχάριστο σχετικά αριθμό ανθρώπων που εντοπίστηκαν θετικοί, οπότε περιμένουμε να δουμε αυτή τη σταθεροποίηση και με αυτή την προοπτική και με το εργαλείο των πάρα πολλών τεστ που προστίθονται πλέον θα μπορούσαμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν σχετικά ασφαλές κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα σχολεία μας» συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια εισήγηση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί.

«Θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στην όποια δραστηριότητα, να έχουν μια τακτική επανάληψη στα self test», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι το ένα τεστ ανά εβδομάδα είναι το ελάχιστο.

Εξαδάκτυλος: Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 26/3

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.496, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 249.458 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.570 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εξαδάκτυλος: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τι θα γίνει στις 5 Απριλίου

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.754 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.648 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +2.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments