Πολιτική

Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown

Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε τον λόγο μετά τους καθηγητές και ενημέρωσε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα μέτρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τους καθηγητές στη σημερινή ενημέρωση και ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε μια μέρα που τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι είναι πάλι σε υψηλά επίπεδα.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια (εκτός του δήμου Σκύρου), Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ορεστίδος.

Από αύριο το πρωί στις 6 μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»:

  • Η Π.Ε. Κοζάνης
  • Η Π.Ε. Πέλλας
  • ο Δήμος Γρεβενών
  • Ο Δήμος Κιλκίς
  • Η Βέροια

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

  • Η Κοζάνη εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.
  • Η Πέλλα εμφάνισε αύξηση 101,9% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.
  • Ο Δήμος Κιλκίς παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες.
  • Ο Δήμος Βέροιας στα ενεργά κρούσματα παρουσίασε αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στά μέσα της, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τις διαδημοτικές μετακινήσεις με εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Χαρδαλιάς: Δείτε την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.496, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 249.458 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.570 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown έφερε ο αριθμός των κρουσμάτων

Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown έφερε ο αριθμός των κρουσμάτων

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.754 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.648 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +2.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments