Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Κλειδί για το άνοιγμα τα self tests

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Κλειδί για το άνοιγμα τα self tests
Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα ισχύοντα μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν ενώ οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα της οικονομίας μετατίθεται.

Ο κορωνοϊός δηλώνει “παρών” στη χώρα, με τα κρούσματα να παραμένουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε υψηλά νούμερα και τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Την ίδια ώρα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την άρση των μέτρων και το πότε μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Κορωνοϊός: Τέλος στα σχέδια για χαλάρωση

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων -ως είθισται κάθε Παρασκευή- συνεδριάζει σήμερα με τα επιδημιολογικά δεδομένα ωστόσο να μην επιτρέπουν το άνοιγμα της αγοράς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα ισχύοντα μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν ενώ οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου μετατίθεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Επίσης, στη σημερινή ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις για τα self tests. Οι ειδικοί σε συνεργασία με τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται στη χρήση τους ως εργαλείο που θα βοηθήσει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Σημειώνεται ότι οι δύο ημερομηνίες για το άνοιγμα, που θα συζητηθούν από βδομάδα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι η 5η και η 12η Απριλίου.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τα self tests

Ενώ στην αρχή είχε αναφερθεί πως τα self tests δεν θα δηλώνονται πουθενά και πως οι πολίτες σε περίπτωση που βγουν θετικοί θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΟΔΥ και στον φαρμακοποιό τους, φαίνεται πως πλέον αυτό δεν θα ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να δηλώνονται τα αποτελέσματα των tests και κυρίως όσων βγήκαν θετικών.

Στόχος των ιθυνόντων είναι δηλαδή η καταγραφή όσων βρίσκονται θετικοί στον ιό σε ειδική πλατφόρμα, με τα κρούσματα να προσμετρώνται κανονικά στα κρούσματα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως για την προμήθεια self tests έχει ξεκινήσει σχετικός διαγωνισμός διάρκειας τριών ημερών και σε πρώτη φάση η χώρα μας θα προμηθευτεί 10 εκατομμύρια ρινικά τεστ και τεστ σιελού.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Τι λένε τα στοιχεία από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την δύσκολη εβδομάδα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης. Μπορεί οι διασωληνωμένοι να ξεπέρασαν για πρώτη φορά χθες το όριο των 700 (706), ωστόσο αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για ισορροπία στον αριθμό εισαγωγών και εξιτηρίων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το covid19.gov.gr, την Τρίτη 23 Μαρτίου, έγιναν 543 εισαγωγές σε νοσοκομεία και 452 ασθενείς την ίδια ώρα πήραν εξιτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments