Ελλάδα

Μανωλόπουλος: Το δίλημμα των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Μανωλόπουλος: Το δίλημμα των μέτρων κατά του κορωνοϊού
Μανωλόπουλος: Την εκτίμηση του σχετικά με το πως θα πρέπει να κινηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, έκανε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 σχετικά με τις εξελίξεις στον κορωνοϊό. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος, αλλά και το ότι το ΕΣΥ βρίσκεται υπό πίεση. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για πολλές ακόμα μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής εξήγησε ότι από τα λύματα της Αττικής «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος “σφίχτηκε” με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Ομως η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα». Η εκτίμησή του είναι ότι για να φανεί η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία σημείωσε ότι πιθανότατα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από μια εβδομάδα με δέκα μέρες. Άρση lockdown Αττική

Μανωλόπουλος: «O Απρίλιος θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα»

«Ο Απρίλιος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Ομως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών» σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τα μέτρα και το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε με νόημα:

«Το θέμα με τα μέτρα, το τί θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα θα είναι παρά τα κρούσματα, για να αλλάξουμε προσέγγιση.

Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Η θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να “κλαίμε” τον Ιούνιο πάλι»

Μανωλόπουλος: “Το μπέρδεμα με τα δεδομένα”

Καταλήγοντας, ο καθηγητής μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύγχυση των τελευταίων ημερών αναφέροντας τα εξής:

«Έγινε ένα μπέρδεμα με τα δεδομένα των ΗΠΑ. Γιατί η εταιρεία έκανε ένα λάθος. Κάνει λάθη επικοινωνιακά. Αυτό που συμβαίνει στην εταιρική διαχείριση είναι άξιο μελέτης. Αμφισβητήθηκε το 79% αποτελεσματικότητα. Τελικά είπαν ότι είναι 76%. Λίγη σημασία έχει. Στη σοβαρή νοσηρότητα είναι 100% αποτελεσματικό. Δηλαδή όποιος το κάνει δεν θα νοσήσει σοβαρά, ούτε θα πεθάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments