Ελλάδα

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Έληξε χωρίς αποφάσεις

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Έληξε χωρίς αποφάσεις
Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά η απόφαση θα παρθεί την άλλη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έληξε χωρίς απόφαση για τα σχολεία και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ όλα δείχνουν ότι πάμε για παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι συζήτησαν το άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 5 Απριλίου, αλλά η τελικά απόφαση δεν πάρθηκε σήμερα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ θα αποφασιστεί τι θα γίνει και με το λιανεμπόριο.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Τι πρότεινε το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Αναλυτική πρόταση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των Ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με self test. Η πρόταση αφορά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και βασίζεται στην τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν σήμερα, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Αυτό συνέβη γιατί τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα θα γίνει ενημέρωση και αναφορικά με τα self tests από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού αναμένεται να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και του λιανεμπορίου προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των κλάδων αυτών.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης θέλουν τους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test ακόμη και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Δεν αποφασίστηκε κάτι σήμερα, ενώ το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση για τα self test

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Δεν αποφασίστηκε κάτι σήμερα, ενώ το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση για τα self test

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε self-test, μία φορά την εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Oι δηλώσεις των δωρεάν self test, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται μία φορά την εβδομάδα κάθε πολίτης από το φαρμακείο θα είναι υποχρεωτική.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναμένεται να διευκρινίσει επίσης ότι τα τεστ που θα δίνονται στους πολίτες και τα οποία κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις και τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Να σημειώσουμε ότι η Πολιτική Προστασία δημοσίευσε την Τετάρτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια έως και δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τα 4 τεστ το μήνα θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα είναι απολύτως δωρεάν. Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο εξετάζεται ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους, «το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς, εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments