Διεθνή

Διώρυγα του Σουέζ: Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης

Διώρυγα του Σουέζ: Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης
Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση απομάκρυνσης του πλοίου Ever Giver που έχει μπλοκάρει εδώ και μέρες τη Διώρυγα του Σουέζ.

Η επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς Διώρυγα του Σουέζ  ξεκίνησε και πάλι πριν από λίγο.

Το Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων νωρίς την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου. Παρά τις έως τώρα προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό να ανοίξει η διώρυγα. Διώρυγα του Σουέζ

Διώρυγα του Σουέζ: Νέα προσπάθεια αύριο

Μια ακόμη προσπάθεια θα γίνει αύριο το πρωί, αν δεν επιτευχθεί η ρυμούλκησή του από σήμερα, δήλωσαν τρεις πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές, για να αποκολληθεί το πλοίο θα πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι άμμου γύρω από την πλώρη του.

Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφου ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διώρυγα του Σουέζ: Οι έως τώρα εκτιμήσεις

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ μπορεί να αποκολληθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας χάρη στον συνδυασμό της χρήσης μεγαλύτερων ρυμουλκών, των εργασιών βυθοκόρησης και της πλημμυρίδας, ανέφερε ολλανδική εταιρία που ασχολείται με την αποκόλληση του σκάφους. Διώρυγα του Σουέζ

Το 400 μέτρων Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων νωρίς την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου.

Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφου ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε μετά το σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ αυτού», δήλωσε αργά χθες στην ολλανδική τηλεόραση ο Πέτερ Μπερντόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της Boskalis. Η Boskalis είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία της Smit Salvage, στην οποία ανατέθηκε αυτή την εβδομάδα να βοηθήσει την αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) να αποκολλήσει το σκάφος.

Η εταιρία Smit Salvage έχει εμφανιστεί πάντως πιο επιφυλακτική από τον πρόεδρο της Shoei Kisen, της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ever Given, ο οποίος δήλωσε πως ευελπιστεί το πλοίο να αποκολληθεί σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments