Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 23.839 τα νέα κρούσματα

Ιταλία κορωνοϊός: 23.839 τα νέα κρούσματα
Ιταλία κορωνοϊός: 23.839 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 380 νεκροί το τελευταίο 24ωρο. Η χώρα αγγίζει τους 250.000 εμβολιασμούς τη μέρα.

Μπορεί οι εμβολιασμοί να γεννούν ελπίδες για επαναφορά στην προηγούμενη μας ζωή όμως συνεχίζει να είναι ανάμεσά μας. Στην Ιταλία ο κορωνοϊός συνεχίζει να επελαύνει και σύμφωνα και με επίσημη ενημέρωση καταγράφηκαν 23.839 κρούσματα κορωνοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 357.154 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19. Χθες τα κρούσματα ήταν 23.987 με 457 νεκρούς.

Να θυμίσουμε πως δικαστήριο στην Ιταλία εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δε θα λαμβάνουν μισθό. Παράλληλα η Ιταλία τίμησε και τα θύματα του κορωνοϊού στο Μπέργκαμο. Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία κορωνοϊός: Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, πρώτη παραμένει η περιφέρεια της Λομβαρδίας (4.884) και ακολουθούν το Πεδεμόντιο (2.636) με πρωτεύουσα το Τορίνο και η Εμίλια Ρομάνια (2.269) με κύρια πόλη την Μπολόνια. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται σήμερα επτά περισσότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 149 περισσότεροι.

«Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αποτελεί κύρια προτεραιότητα για όλη τη χώρα», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Έχουμε αγγίξει τις 250.000 δόσεις εμβολίου ημερησίως και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουμε το μισό εκατομμύριο», πρόσθεσε. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 9.017.095 πολίτες έχουν λάβει στην Ιταλία την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και σε 2.862.386 πολίτες χορηγήθηκε και η δεύτερη δόση.

Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία κορωνοϊός: Η μαύρη επέτειος

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι βρέθηκε στο Μπέργκαμο, έναν χρόνο ακριβώς μετά από την κορύφωση της τραγωδίας της πόλης αυτής της Λομβαρδίας. Στη συλλογική μνήμη έχουν χαραχθεί οι εικόνες της στρατιωτικής πομπής, η οποία μετέφερε έξω από το Μπέργκαμο χιλιάδες φέρετρα, διότι τα κοιμητήρια της περιοχής ήταν πλέον γεμάτα.

Κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο της πόλης ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στο πάρκο «Μαρτίνος Λούθηρος», όπου θα φυτευτούν τα πρώτα εκατό δέντρα του «δάσους της μνήμης». Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι πρόκειται να φυτέψει μια φιλύρα, ως σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης της πόλης αυτής, η οποία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments