Τεχνολογία

Windows 10: Τι αλλάζει η Microsoft στο λειτουργικό της

Windows 10: Τι αλλάζει η Microsoft στο λειτουργικό της
Windows 10: Η Microsoft, αμερικανική εταιρεία λογισμικού, συνεχίζει την οπτική ανανέωση που είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021.

Τα Windows 10, για τα οποία είχε ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες πως έρχεται μεγάλη οπτική αλλαγή, είναι το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, μετά τα Windows 8.1, για υπολογιστές. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν επισήμως στις 29 Ιουλίου του 2015. Η πρώτη παρουσίαση των Windows 10 έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ η δοκιμαστική έκδοση κυκλοφόρησε μία μέρα αργότερα, στις 1 Οκτωβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους που ήταν διαθέσιμα τα Windows 10, προσφέρονταν χωρίς χρέωση για τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1.

Ο στόχος της Microsoft για τα Windows 10 είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα για PC, laptops, tablets, smartphones και Xbox One, καθώς και νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως το Surface Hub και Microsoft HoloLens. Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με πληκτρολόγιο και ποντίκι, η Microsoft έχει επαναφέρει στα Windows 10 το μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας με νέα εμφάνιση και δυνατότητες και ένα σύστημα εικονικών επιφανειών εργασίας (Task View), επιτρέποντας στους χρήστες να τρέξουν τις εφαρμογές του Windows Store μέσα από την επιφάνεια εργασίας των Windows.

Επίσης, έχει συστήσει στους χρήστες της τον Microsoft Edge τον οποίο αναβαθμίζει όποτε είναι αναγκαίο. Τώρα λοιπόν, το εγχείρημα οπτικής ανανέωσης των Windows 10 συνεχίζεται και μετά την «Έναρξη», σειρά παίρνει και ο File Explorer καθώς και γενικότερα τα βασικά εικονίδια του εν λόγω λειτουργικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει η εμφάνιση πολλών, όπως του κάδου ανακύκλωσης, των φακέλων, τα εικονίδια των δίσκων. Πάντως, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει πολλές ακόμα γενναίες αλλαγές για τα Windows.

Windows 10: Αυτές είναι οι οπτικές αλλαγές από τη Microsoft:

Στην επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, η Amanda Langowski του Windows Insider προγράμματος τονίζει το εξής: «Αρκετές αλλαγές, όπως ο προσανατολισμός των εικονιδίων των φακέλων και τα προεπιλεγμένα εικονίδια για τους διάφορους τύπους αρχείων, έχουν σχεδιαστεί ξανά για να υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των διαφόρων προϊόντων της Microsoft που εμφανίζουν αρχεία. Συγκεκριμένα, οι φάκελοι χρηστών ανώτατου επιπέδου, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, Τα Έγγραφά μου, Οι Λήψεις μου και Οι Φωτογραφίες μου, έχουν νέα σχεδίαση που θα σας επιτρέπει να τα ξεχωρίζετε ευκολότερα με μια γρήγορη ματιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments