Διεθνή

Αίγυπτος πτώση πολυκατοικίας: Δύο ακόμα νεκροί

Αίγυπτος πτώση πολυκατοικίας: Δύο ακόμα νεκροί
Αίγυπτος πτώση πολυκατοικίας: Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Αίγυπτο.

Συνεχίζει να μετρά νεκρούς η Αίγυπτος από την πτώση πολυκατοικίας που συνέβη το Σάββατο στο Κάιρο, καθώς δύο ακόμη νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας. Έτσι, στους 25 ανέρχονται συνολικά τα θύματα από το κτίριο αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κτισμένους παράνομα τέσσερις επιπλέον ορόφους. Την Παρασκευή η χώρα μέτρησε 32 ακόμη νεκρούς, από σφοδρή σύγκρουση τρένων, βόρεια της πόλης Σοχάγκ.

Αίγυπτος πτώση πολυκατοικίας: Η κατάσταση των τραυματιών

Από τους τραυματίες, μόνον έξι νοσηλεύονται, των οποίων η κατάσταση παραμένει σταθερή και δε διατρέχουν κίνδυνο. Οι αρμόδιες αρχές έχουν συστήσει μία επιτροπή για να ελέγξει τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος, αλλά και το αν έχουν προκληθεί ζημιές σε παρακείμενες πολυκατοικίες που να τις καθιστούν επικίνδυνες. Αίγυπτος

Αίγυπτος πτώση πολυκατοικίας: Πως συνέβη το περιστατικό

Οι πληροφορίες, στην αρχή μέχρι και το Σάββατο 27 Μαρτίου, έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς από την κατάρρευση του κτιρίου δέκα ορόφων που σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάιρο, στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Γκεσρ Σουέζ, στην περιοχή της Ηλιούπολης. Οι τραυματίες ήταν στους 29 μέχρι εκείνη τη στιγμή του απολογισμού, με τις αρμόδιες αρχές να συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Αίγυπτος

Τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, του οποίου όμως, οι γονείς αγνοούνται. Σημειώνεται, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Αίγυπτος

Παράλληλα, σφοδρή σύγκρουση τρένων σημειώθηκε την Παρασκευή, βόρεια της πόλης Σοχάγκ στην Αίγυπτο.

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου και είχε ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμό πολλών βαγονιών, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση πως «τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και εξήντα έξι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments