Διεθνή

Αίγυπτος: Έπεσε κτίριο 10 ορόφων – Αυξάνονται οι νεκροί

Αίγυπτος: Έπεσε κτίριο 10 ορόφων – Αυξάνονται οι νεκροί
Αίγυπτος: Υπάρχουν τραυματίες, νεκροί και αγνοούμενοι ενώ τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, του οποίου όμως, οι γονείς δεν έχουν βρεθεί.

Η Αίγυπτος, τις τελευταίες ημέρες, καλείται να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα, όπως είναι η σφοδρή σύγκρουση τρένων που σημειώθηκε την Παρασκευή, βόρεια της πόλης Σοχάγκ, αλλά και η αποκλεισμένη Διώρυγα του Σουέζ. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου που έγινε συντρίμμια στην περιοχή Γκεσρ Σουέζ της Ηλιούπολης Καΐρου.

Οι πληροφορίες, στην αρχή μέχρι και το Σάββατο 27 Μαρτίου, έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς από την κατάρρευση του κτιρίου δέκα ορόφων που σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάιρο, στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Γκεσρ Σουέζ, στην περιοχή της Ηλιούπολης. Οι τραυματίες ήταν στους 29 μέχρι εκείνη τη στιγμή του απολογισμού, με τις αρμόδιες αρχές να συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Αίγυπτος

Τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, του οποίου όμως, οι γονείς αγνοούνται. Σημειώνεται, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 θύματα ύστερα από τη, φονική όπως αποδεικνύεται, κατάρρευση του κτιρίου στην περιοχή Γκεσρ Σουέζ. Πηγές από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν οκτώ επιπλέον νεκρούς, εκ των οποίων δύο Σουδανοί πολίτες, που διέμεναν στην πολυκατοικία.

Από τους 24 τραυματίες, οι 16 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν και πήραν εξιτήριο. Η κατάσταση των υπολοίπων έξι παραμένει σταθερή. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν επίσημα, στο κτίριο είχαν ανεγερθεί παράνομα τέσσερις επιπλέον όροφοι από ό,τι επέτρεπε η οικοδομική του άδεια. Κρατικό τεχνικό κλιμάκιο μελετά τα αίτια της κατάρρευσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Όσο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου και είχε ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμό πολλών βαγονιών, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση πως «τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και εξήντα έξι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments