Διεθνή

Διώρυγα Σουέζ: Επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given

Διώρυγα Σουέζ: Επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given
Διώρυγα Σουέζ: Οι βυθοκόροι που επιχειρούν να αποκολλήσουν το πλοίο, έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απομακρύνουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου γύρω από αυτό.

Επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου Ever Given έχει στηθεί στη Διώρυγα του Σουέζ, τη μεγαλύτερη διώρυγα του κόσμου, συνολικού μήκους 162 χιλιομέτρων. Η αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) λοιπόν, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αποκόλλησης του προσαραγμένου τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given με ρυμουλκά και βυθοκόρους θα συνεχιστεί ανάλογα με τις πλημμυρίδες και τους ανέμους.

Το πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο από την Τρίτη 23 Μαρτίου και για έκτη μέρα στο 151ο χιλιόμετρο της Διώρυγας του Σουέζ, έχοντας παραλύσει τη θαλάσσια δίοδο και αφήνοντας 321 πλοία εγκλωβισμένα. Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πλοίο με αφαίρεση άμμου και με τη βοήθεια ρυμουλκών, αλλά χωρίς μέχρι τώρα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Διώρυγα του Σουέζ

Το σκάφος με βάρος άνω των 220.000 τόνων και μήκος 400 μέτρων έχει προσαράξει από την Τρίτη στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, κοντά στην πόλη του Σουέζ, παρεμποδίζοντας την κίνηση στον κανάλι, που συγκεντρώνει πάνω από το 10% του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου. Οι βυθοκόροι που επιχειρούν να αποκολλήσουν το πλοίο, το οποίο παρεμποδίζει τον πλου για έκτη ημέρα σε μία από τις βασικότερες στον κόσμο θαλάσσιες οδούς, έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απομακρύνουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου γύρω από αυτό ώστε να επιτευχθεί βάθος 18 μέτρων, όπως αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Διώρυγα Σουέζ: Δύο επιπλέον ρυμουλκά θα βοηθήσουν στην αποκόλληση

Σημειώνεται ότι εντολές για την αφαίρεση των εμπορευματοκιβωτίων του τεράστιου φορτηγού πλοίου Ever Given για να μπορέσει να επιτευχθεί η διαδικασία της αποκόλλησής του από τη Διώρυγα του Σουέζ, έδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει το «Αλ Αραμπίγια» επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Αρχής Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως δύο επιπλέον ρυμουλκά φτάνουν στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου για να βοηθήσουν στην αποκόλληση του φορτηγού πλοίου Ever Given, που με την προσάραξή του στο 151ο χιλιόμετρο της παλαιάς Διώρυγας έχει μπλοκάρει τη διέλευση για έκτη συνεχή ημέρα.

Πρόκειται για το ολλανδικής σημαίας «Alp Guard» και το ιταλικό «Carlo Magno», που θα συμβάλουν στο έργο αποκόλλησης που ήδη επιχειρούν 14 άλλα ρυμουλκά, χωρίς όπως μέχρι τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Και οπως αναφέραμε και παραπάνω, προς το παρόν συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης με παράλληλη αφαίρεση άμμου από το σημείο, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μετακίνηση του τεράστιου φορτηγού πλοίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments