Διεθνή

Ευρώπη: Ελπίζει σε τουριστική σεζόν όπως πέρυσι

Ευρώπη: Ελπίζει σε τουριστική σεζόν όπως πέρυσι
Ευρώπη: Παρόμοια τουριστική σεζόν με την περσινή αναμένει η Ευρώπη. Η φετινή σεζόν θαυποστηριχθεί και από τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Μια τουριστική σεζόν όπως την περσινή αναμένει η Ευρώπη και φέτος. Αυτο προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν. Όπως τόνισε η φετινή σεζόν θα είναι υποστηριζόμενη από τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως σε πλαιότερες δηλώσεις του ο Τιερί Μπρετόν, είχε τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων. Παράλληλα, ο ΕΜΑ ξεκινά έρευνα για περαιτέρω μελέτη του εμβολίου της AstraZeneca. Ευρώπη

Ευρώπη: Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η απόκτηση συλλογικής ανοσίας

Ο Μπρετόν, ο οποίος είναι επικεφαλής της δύναμης κρούσης της Κομισιόν για τα εμβόλια, επανέλαβε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL και στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι η ΕΕ θα πρέπει να παραδώσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά της COVID-19 μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να επιτρέψει στο μπλοκ να αποκτήσει συλλογική ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.

Ευρώπη: Παγκόσμιος ηγέτης παραγωγής εμβολίων

Σύμφωνα με τον Μπρετόν, 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα μετάσχουν στην παραγωγή των εμβολίων. Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, πιθανόν γύρω στα μέσα Ιουλίου, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».

Ευρώπη

Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανότητα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορωνοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν και ήδη η Κομισιόν προχώρησε στην επόμενη μέρα προτείνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει την υγειονομική κατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών. To μέτρο αυτό βοηθάει έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορέσουν και πάλι να απολαύσουν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας τους εντός της ΕΕ. Μία Ένωση όμως που έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα των κυβερνήσεων των κρατών – μελών λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments