Διεθνή

Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες θα πληρώσουν για το αίμα του 1821»

Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες θα πληρώσουν για το αίμα του 1821»
Μπαχτσελί: «Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» έγραψε στα social media ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σήμερα σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ανοικτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Μπαχτσελί: Η ρεβάνς για τη στάση του Μοριά δεν έχει δοθεί ακόμη

«Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως της προκλήσεις τους και τις παρενοχλήσεις τους. Η ρεβάνς για τη στάση του Μοριά δεν έχει δοθεί ακόμη. Και ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα πληρωθεί» έγραψε σε προκλητική ανάρτησή του στα social media και σημείωσε:

«Η εξέγερση του Μοριά ήταν η αιματοβαμμένη και η συντριπτική καταστροφή που άφησε το στίγμα της στην ιστορία του τουρκικού έθνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης μια γενοκτονία με την απόλυτη έννοιά της έλαβε χώρα. Γύρω στους 40.000 Μουσουλμάνοι Τούρκοι σφαγιάστηκαν. Τι παράδειγμα να εξαχθεί από αυτή την γενοκτονία για την ανθρωπότητα. Όταν έρθει η στιγμή, οι αντίπαλοι ασφαλώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα για αυτό το αίμα».

Μπαχτσελί

Μπαχτσελί: Το μήνυμα του Ερντογάν 

Οι δηλώσεις του Μπαχτσελί γίνονται μια μέρα αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου. Ο Τούρκος πρόεδρος ακολούθησε το παράδειγμα των ηγετών και αρχηγών κρατών από ολόκληρο τον πλανήτη που έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο μήνυμά του ο Ενρτογάν ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού». Αναλυτικά  η δήλωση του Τούρκου προέδρου: «Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον Ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments