Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ για την 25η Μαρτίου

Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ για την 25η Μαρτίου
Σακελλαροπούλου: «Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλον τον ελληνισμό, που σήμερα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “η Πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”.

Σακελλαροπούλου: Ολόκληρη η δήλωση της ΠτΔ

«Ανακαλούμε με συγκίνηση τον ηρωϊκό αγώνα των προγόνων μας, για την Ελευθερία και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Παρά τις δυσκολίες που μας επιβάλλει η πανδημία, η λαμπρή παρέλαση, η ακτινοβολία της Επετείου σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα της ιστορικής μας συνέχειας και παράδοσης.

Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει. Η Πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας στην Ιστορία.

Η προστασία της δημόσιας Υγείας και της κοινωνικής συνοχής είναι σε αυτή τη συγκυρία ο δικός μας αγώνας. Η μεγαλύτερη δύναμη του Έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους Έλληνες».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Λαμπρή η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση. Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και τις απαραίτητες αποστάσεις, στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν, πέρα από την Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλλης και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κ.α.

Ελλάδα χρόνια πολλά

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος:

  • Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.
  • Παιδιά με παραδοσιακές στολές.
  • Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)
  • Έφιππο τμήμα.
  • Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.
  • Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.
  • Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).
  • Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».
  • Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.
  • Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments