Οικονομία

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας πρ. ΟΕΚ

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας πρ. ΟΕΚ
ΟΑΕΔ: Προθεσμία μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021,καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών
ΟΑΕΔ: Προθεσμία μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021,καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών

Προθεσμία μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021,καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών που προέρχονται από την παραχώρηση κατοικίας σε οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).

ΟΑΕΔ: Που υποβάλλονται αιτήσεις

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/-/nea-elektronike-platphorma-gia-te-rythmise-opheilon-dikaiouchon-ergatikes-katoikias-stous-oikismous-tou-t-oek-

Συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ», στη συνέχεια επιλέγουν «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή» και εισέρχονται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης ΤaxisNet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Οι δικαιούχοι οικιστές του τ. ΟΕΚ μπορούν να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία, ανά την επικράτεια, τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών (304,41 ευρώ ανά τμ), καθώς και να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους όπως προβλέπει η ΚΥΑ:

Έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους δικαιούχους, επί της τιμής παραχώρησης της κατοικίας, με δικαίωμα – για τους ήδη υπαχθέντες στη ρύθμιση – υποβολής συμπληρωματικής αίτησης για επανυπολογισμό της τιμής Ένταξη στις ρυθμίσεις δικαιούχων που έχουν καταθέσει αίτηση του άρθρου 4 του Ν.3869/2010 Αποσαφήνιση του όρου «ιδιοκατοίκηση», μοναδική προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις, με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές, κατ’ εξαίρεση, σε μη ιδιοκατοικούντες δικαιούχους, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει εκμετάλλευση της παραχωρηθείσας κατοικίας.

ΟΑΕΔ: Όλες οι λεπτομέρειες για τη ρύθμιση οφειλών

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες δικαιούχους κατοικίας σε οικισμούς τ.ΟΕΚ να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών τους μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.

Υπουργική Απόφαση Υ.Α. αρ. 19296/1750/03.06.2019 (ΦΕΚ2258/Β/10.06.2019) περί: α) παράτασης υποβολής αιτήσεων μέχρι 31.12.2019 για τις περιπτώσεις δικαιούχων Β και Γ (με οριστικά παραχωρητήρια), β) έναρξης χρόνου αποπληρωμής οφειλής από ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, γ) διεύρυνσης κοινωνικού κριτηρίου σε όλους τους πολύτεκνους, δ) ρύθμισης συναφών θεμάτων δικαιούχων που εμπίπτουν στο πλαίσιο Ν.3869/2010 (Α΄130), ε) ιδιοκατοίκησης και χρήσης κατοικίας από τον δικαιούχο καθώς και από συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού και ρύθμισης άλλων σχετικών λεπτομερειών περί ένταξης και αποδέσμευσης στις ρυθμίσεις της Υ.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments