Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές

Θεσσαλονίκη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές
Θεσσαλονίκη: Με μαύρες σημαίες θα υποδέχονται οι εργαζόμενοι στις λαϊκές τους καταναλωτές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση και το νομοσχέδιο που πλήττει τον κλάδο τους.

Από σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών θα υποδέχονται τους καταναλωτές  με μαύρες σημαίες. Πρόκειται για μία κίνηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων προς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο πλήττει τον κλάδο τους. Την ίδια στιγμή θα διατίθεται και ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους καταναλωτές ο λόγος για τον οποίο διαμαρτύρονται.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αδιαλλαξία, ενώ της επιρρίπτει ευθύνες για το πάγωμα του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. «Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει τις βλαπτικές συνέπειες του νομοσχεδίου της. Ένα νομοσχέδιο, που βλάπτει, τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παγώσει ο διάλογος που είχε ξεκινήσει».

Οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών έθεσαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως αν μέχρι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη, θα κάνουν πιο σκληρή τη στάση τους. Ήδη τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων έχουν αποφασίσει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον λάθος δρόμο δεν μας αφήνει περιθώρια. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

«Ασφαλώς και υπάρχουν διαφωνίες, ασφαλώς και δεν κινούμαστε όλοι στις ίδιες λογικές. Ωστόσο η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης θεωρεί, πως τώρα δεν είναι η ώρα για εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Προέχει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ των κινητοποιήσεων – Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων των λαϊκών αγορών, ενώ την ίδια στιγμή καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Αυτή τη φορά είναι οι ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών με αφορμή το σχέδιο νόμου, του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιδράει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «πετάξει» από τις λαϊκές τους παραγωγούς απειλώντας  την συνέχεια του ίδιου του θεσμού, με μια σειρά διατάξεις  που τις βαφτίζει «εκσυγχρονισμό». Το μόνο , όμως, αποτέλεσμα που έχει ο «εκσυγχρονισμός» της ΝΔ είναι η απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή  με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Ευχάριστο μήνυμα το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, γιατί βλέπουν και αυτοί, ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών και στην τσέπη των καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των παραγωγών και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των καταναλωτών και όχι μόνο με τους «αρεστούς».

Εάν πάλι, προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει  όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments