Διεθνή

Ρωσικό μπάσκετ: Έφυγε ο προπονητής Βίκτορ Κορόλεφ

Ρωσικό μπάσκετ: Έφυγε ο προπονητής Βίκτορ Κορόλεφ
Ρωσικό μπάσκετ: Σοκ προκάλεσε στη Ρωσία ο χαμός του προπονητή νεανίδων της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης Βίκτορ Κορόλεφ, ο οποίος έφυγε εν ώρα αγώνα.

Σοκ προκάλεσε ο χαμός του προπονητή της ομάδας μπάσκετ νεανίδων της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Βίκτορ Κορόλεφ. Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος προπονητής κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των νεαρών παικτριών του κατά τη διάρκεια αγώνα σε τουρνουά για αθλήτριες γεννημένες το 2005.

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 9ο λεπτό, με τον τεχνικό να χάνει τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τον Τύπο της Ρωσίας να πεθαίνει επί τόπου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Βίκτορ Κορόλεφ εξέπνευσε πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του τουρνουά αναβλήθηκαν.

Η ανάρτηση της ομάδας

Λίγα λόγια για την Ζενίτ

Η ΜΚ Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι ρωσική επαγγελματική ομάδα καλαθοσφαίρισης που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα αγωνίζεται στη Γεντίναϊα Λίγκα (Единая Лига ВТБ). Διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στη Σιμπούρ Αρένα. Ο σύλλογος χρηματοδοτείται από την Gazprom.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε αρχικά το 2003, με την επωνυμία «Ντιναμό Περιφέρειας Μόσχας» και αγωνίστηκε στη Μπασκετμπόλναγια Σουπερλίγκα 1. Η αρχική ομάδα έδρευε στο Λιούμπερτσι της Περιφέρειας Μόσχας στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο του 2007, ο σύλλογος καλαθοσφαίρισης της Ντιναμό Περιφέρειας Μόσχας διαλύθηκε και ακολούθησε μία αναδιοργάνωση της ομάδας η οποία ονομαζόταν πλέον «Τριούμφ Λιούμπερτσι». Η Τριούμφ διατήρησε όλη την ιστορία και τις επιτυχίες του συλλόγου Ντιναμό Περιφέρειας Μόσχας, μέσω της εξαγοράς της ιστορίας και των δικαιωμάτων του συλλόγου. Την περίοδο 2013–14, η Τριούμφ έφτασε μέχρι τον τελικό του EuroChallenge, στο οποίο έχασε από την Γκρισίν Μπον Ρέτζιο Εμίλια με 65:79.

Τον Ιούλιο του 2014, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι μετεγκαθίσταται από τo Λιούμπερτσι στην Αγία Πετρούπολη, αλλάζοντας την επωνυμία του σε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο σύλλογος διατήρησε την ιστορία και τα δικαιώματα της Τριούμφ Λιούμπερτσι, καθώς και τη θέση της τόσο στην ΒΤΜ Λίγκα όσο και στο Γιούροκαπ. Επίσης, ο σύλλογος εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρήσει μια δεύτερη ομάδα στο Λιούμπερτσι, που θα ανταγωνίζεται στη Μπασκετμπόλναγια Σουπερλίγκα 1.

Η ομάδα διαθέτει ακαδημίες μπάσκετ, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Προπονητής στο τμήμα νεανίδων ήταν ο εκλιπών, ο οποίος πέθανε την ώρα του αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments