Ελλάδα

Κρήτη: Δεκάδες κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Δεκάδες κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ
Κρήτη: Το Σωματείο των εργαζομένων έχει ζητήσει να διεξάγονται συνεχόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς, αλλά και τους διοικητικούς.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς είναι μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μέσα σε τρεις ημέρες 20 κρούσματα εντοπίστηκαν σε αρκετές κλινικές του νοσοκομείου, που είναι και το μεγαλύτερο του νησιού.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν στην Παθολογική Κλινική, την Νευρολογική, την Πνευμονολογική, την Καρδιολογική, την Ογκολογική και την ΜΕΘ, αναφέρει το cretapost.gr.

«Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές, σε συνοδούς αλλά και σε γιατρούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλλης. Το Σωματείο των εργαζομένων έχει ζητήσει να διεξάγονται συνεχόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς, αλλά και τους διοικητικούς.

«Η μόνη λύση είναι τα συνεχόμενα τεστ για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να μην υπάρχει η διασπορά που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στο νοσοκομείο», τόνισε σχετικά ο κ. Βρύσαλλης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι εμβολιασμένο αλλά όπως είναι γνωστό ακόμα κι αυτός που έχει εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσει ή να μεταφέρει τη νόσο».

Επίταξη γιατρών

Αυξημένα τα κρούσματα σήμερα:

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται νέα έκρηξη κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αριθμός των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από τις 3:00 το απόγευμα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της Τρίτης είναι κοντά στις 3.000. Χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 1.724 κρούσματα, αριθμός που δεν αποτυπώνει τη διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας, με δεδομένο ότι γίνονται λιγότερα τεστ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 255.755 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.162 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.945 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 (63.6% άνδρες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments