Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 31/3: 3.616 νέες λοιμώξεις

Κρούσματα σήμερα 31/3: 3.616 νέες λοιμώξεις
Κρούσματα σήμερα 31/3: Αναλυτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα σήμερα 31/3 είναι 3.616 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθιστώντας εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε πως 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το ίδιο διάστημα 76 συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 739. Υπενθυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 4.340 ημερήσια κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα 31/3: Δείτε το Infograpfic για τις μολύνσεις μέχρι και σήμερα:

Κρούσματα σήμερα 31/3: Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98(95%Crl: 0.31 – 1.5)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Εικόνες θρίλερ στα νοσοκομεία της Αττικής – Η εικόνα από το Θριάσιο

Την ίδια στιγμή η εικόνα που έρχεται από τα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτική, ειδικά από αυτά της Αττικής. Οι εφημερίες που έγιναν στο λεκανοπέδιο θύμιζαν θρίλερ λόγω των εισαγωγών. Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στη χθεσινή εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο έγιναν 30 εισαγωγές Covid. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών Covid. Όπως ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου όλο τον τελευταίο μήνα αυτός είναι και ο αριθμός (30) των ασθενών Covid που εισάγονται στο Θριάσιο στις γενικές εφημερίες.

To ίδιο προσωπικό που τον Νοέμβριο περιέθαλπτε 60 ασθενείς, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει διπλάσιο αριθμό», ανέφερε. «Η πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία είναι αφόρητη», επισήμανε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Στη συνέχεια ανέφερε, ότι συνάδελφός της παθολόγος, που δεν είναι στα επείγοντα, είχε στη χθεσινή εφημερία στην ευθύνη του 60 ασθενείς Covid και non Covid και επτά διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Όσον αφορά στο προσωπικό των νοσοκομείων, επισήμανε πως δεν έφτανε, δεν φτάνει και δεν θα φτάνει στο μέλλον, εάν λάβει κανείς υπόψη του τις τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν πριν από την πανδημία οι οποίες παραμένουν. «Στο Θριάσιο δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη επιπλέον. Οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενών», τόνισε η κ. Ρέτζιου στην ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments