Ελλάδα

Lockdown: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Lockdown: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις
Lockdown: Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και τον νέο κωδικό 13032.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που προηγήθηκε σήμερα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, αλλά και την απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης. Τα SMS θα παραμείνουν ως έχουν, ωστόσο έρχεται να προστεθεί και ο νέος κωδικός 13032, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ αποκλειστικά για τη μετακίνηση στα καταστήματα.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σχετικά με τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, αυτές θα γίνονται με αποστολή κωδικού 6 στο 13033 και θα ισχύουν τα εξής:

  • Το μέτρο θα ισχύει από αυτό το Σάββατο, 3 Απριλίου
  • Μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για προσωπική άσκηση
  • Για να μετακινηθεί κανείς, θα στέλνει με SMS τον κωδικό 6 στο 13033
  • Επιτρέπονται μέχρι τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου

Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου θα γίνει στις 5 Απριλίου, ενώ σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των σχολείων πρόκειται να επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. Για τη μετακίνηση προς τα καταστήματα θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος κωδικός 13032. Συγκεκριμένα:

  • Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ανοίγουν από την Δευτέρα, 5 Απριλίου
  • Οι μετακινήσεις θα γίνονται με την αποστολή SMS στο 13032, τον νέο κωδικό που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του λιανεμπορίου
  • Τίθεται χρονικός περιορισμός τριών ωρών
  • Η χρήση του γίνεται μόνο για μία φορά ανά 24ωρο
  • Στο 13032 θα στέλνει κανείς το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του κι έπειτα θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα»

Συγκεκριμένα, με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα ενώ θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Β. Κικίλιας: «Όπου κι αν πάτε, κινηθείτε με μάσκα»

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές και έχουμε δεκάδες εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία. Η Θεσσαλονίκη μας ανησυχεί πλέον και έχω ζητήσει από τον κ. Χαρδαλιά να την επισκεφτεί, σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντιζαν και σας φροντίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, για πάνω από ένα χρόνο τώρα, είπε. 100.000 υγειονομικοί επιτέλεσαν και επιτελούν ύψιστο καθήκον.

Ο Bασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid only. Όλα τα περιστατικά του Θριασίου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές Παράλληλα, δημιουργούνται 51 καινούριες κλίνες ΜΕΘ. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691. 000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα. Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments