Πολιτική

Lockdown: Άρση μέτρων ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Τι αλλάζει

Lockdown: Άρση μέτρων ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Τι αλλάζει
Lockdown: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας που προηγήθηκε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που προηγήθηκε σήμερα, σε μια μέρα που και πάλι τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί.

«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας», είπε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητα και καμία χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα:

  • Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο με τη χρήση του 13032. Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού. Τα ψώνια θα κρατούν για 3 ώρες.
  • Τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με την αποστολή του κωδικού 6 η διαδημοτική μετακίνηση για άσκηση. Από αυτό το Σάββατο θα ισχύσει το μέτρο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει όριο στα 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά. Αν παρατηρηθεί συνωστισμός, τότε το μέτρο θα παρθεί πίσω.

Εκτός ανοίγματος μένουν τα εμπορικά κέντρα (malls) και τα πολυκαταστήματα, για τα οποία η κατάσταση θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, το άνοιγμα των σχολείων για τις 12 Απριλίου θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self test.

Lockdown: Δείτε την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 3.616 νέα κρούσματα, 20 από αυτά εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.31 – 1.5).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments