Ελλάδα

Rapid test: Αποσύρεται η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Rapid test: Αποσύρεται η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία
Rapid test: Η κυβέρνηση αποσύρει τη ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στα φαρμακεία να διενεργούν rapid test.

Αποσύρει η κυβέρνηση τη ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στα φαρμακεία να διενεργούν rapid test. Σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαγράφεται από το επίμαχο άρθρο 1 η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς».

Η απόσυρση της ρύθμισης για διενέργεια rapid test αποτελούσε αίτημα των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα μπορούν μεν να πωλούν τα ταχέα τεστ, όχι όμως και να τα διενεργούν.

Rapid test για covid-19 αύριο στην Αθήνα

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε Κυψέλη και Σεπόλια, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 2 του μηνός ο δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 ως τις 15.00 στις πλατείες Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια και Κανάρη στην Κυψέλη.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test. Στα δύο σημεία θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας), ενώ για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού, θα εποπτεύουν κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών.

Τι έδειξαν οι 3456 έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Συνολικά, σε 14 μαζικές δειγματοληψίες, διενεργήθηκαν 3.456 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 41 κρούσματα κορωνοϊού, ποσοστό θετικότητας, (1,19%). Παρατίθενται τα στοιχεία από τις εν λόγω δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:

  • Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Ηλιούπολης: Πραγματοποιήθηκαν 637 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (0,31%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 25 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Δήμος Ελευσίνας: Πραγματοποιήθηκαν 555 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (1,26%). Αφορούν σε 6 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Δήμος Ωραιοκάστρου: Πραγματοποιήθηκαν 193 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (1,55%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 54 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: Τρίπολη: Πραγματοποιήθηκαν 214 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (1,40%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου: Μανδράκι: Πραγματοποιήθηκαν 141 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
  • Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας: Λεχαινά: Πραγματοποιήθηκαν 204 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (2,45%). Αφορούν σε 3 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας: Χωριό Γερακίου: Πραγματοποιήθηκαν 80 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (1,25%). Αφορά σε άνδρα 72 ετών.
  • Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας: Χαλκίδα:Πραγματοποιήθηκαν 276 rapid test και προέκυψαν 12 θετικά (4,35%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου: Κεντρικός Λιμένας Καλύμνου: Πραγματοποιήθηκαν 116 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
  • Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Αίγιο: Πραγματοποιήθηκαν 97 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
  • Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Κάτω Αχαΐα: Πραγματοποιήθηκαν 64 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας: Λαμία: Πραγματοποιήθηκαν 357 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (0,84%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 25 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου: Άνω Μερά: Πραγματοποιήθηκαν 488 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (1,02%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.
  • Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας: Κέρκυρα: Πραγματοποιήθηκαν 34 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments