Διεθνή

Σερβία: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι

Σερβία: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι
Σερβία: Προχωρούν οι εμβολιασμοί στη γειτονική βαλκανική χώρα, όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ψηλά με τις Αρχές να ανησυχούν.

Η Σερβία είναι μια από τις χώρες που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς τους, έστω κι αν τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτά όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Σερβία, μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Νίκου Πέλπα από το Βελιγράδι για την ΕΡΤ, η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Σερβία όπου καθημερινά καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Επίσης, αυξάνονται και οι ασθενείς που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 5.471 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο και απεβίωσαν 39 άνθρωποι από επιπλοκές του SARS-CoV-2. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 7.205 ασθενείς εκ των οποίων οι 275 είναι διασωληνωμένοι.

Σερβία: Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας της χώρας

Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται και όπως αναφέρθηκε από τη Επιτροπή Αντιμετώπισης της Υγειονομικής Κρίσης εάν δεν μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες 24 ώρες θα χρειαστεί να ενταχθούν στο σύστημα των covid νοσοκομείων και κλινικές ιαματικών λουτρών.

Σερβία: Κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη του ιού

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και στη Σερβία κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος του ιού, μία επιθετική μετάλλαξη που – όπως αναφέρθηκε – πλήττει κυρίως βαριά τις ηλικίες από 30 έως 50 ετών. Τα ιατρικά μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν στη σερβική κυβέρνηση να μη χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό εξελίσσεται κανονικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.400,000 εμβολιασμοί, ενώ οι πολίτες που έλαβαν και τη δεύτερη δόση χθες Τρίτη ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Σερβία: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι

Σερβία: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι

Από την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας κέντρα εμβολιασμού όπου θα μπορούν να προσέρχονται όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει την σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη Σερβία, όπως ανακοινώθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν και 22.000 ξένοι κυρίως υπήκοοι γειτονικών χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments