Διεθνή

Σουηδία κορωνοϊός: Αναβάλει τη χαλάρωση των μέτρων

Σουηδία κορωνοϊός: Αναβάλει τη χαλάρωση των μέτρων
Σουηδία κορωνοϊός: Η Σουηδία «παγώνει» τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο δεν επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να ελέγξει τα αυξανόμενα κρούσματα.

Η Σουηδία θα αναβάλει την προγραμματισμένη χαλάρωση περιορισμών κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 3 Μαΐου τουλάχιστον, ωστόσο δεν πρόκειται να επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων νέων λοιμώξεων στην παρούσα φάση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η σουηδική κυβέρνηση.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει διαφορετική πορεία από τις περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια πανδημίας, χωρίς να επιβάλει lockdown. Η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να χαλαρώσει μερικά από τα μέτρα, τα οποία περιλάμβανε την αύξηση του ορίου του αριθμού των επισκεπτών στα κέντρα αναψυχής, σε συναυλίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι η αύξηση των λοιμώξεων σήμαινε ότι το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε αναμονή.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Η εξάπλωση της λοίμωξης βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο». Η Σουηδία κατέγραψε 8.441 νέες λοιμώξεις και 35 θανάτους σήμερα, Τετάρτη. Τα κρούσματα αυξήθηκαν απότομα τις τελευταίες εβδομάδες και πρόκειται για μία αύξηση που είχε να καταγραφεί από τον Δεκέμβριο, αν και οι θάνατοι παρέμειναν σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. «Λαμβάνουμε αναφορές για μια τεταμένη κατάσταση στην υγειονομική περίθαλψη. Σε πολλές περιοχές, η εξάπλωση του κορωνοϊοϋ αυξάνεται δραματικά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας Johan Carlson.

Παρά την αύξηση των λοιμώξεων, η κυβέρνηση είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα

«Η σουηδική κοινωνία έχει αλλάξει πραγματικά τη συμπεριφορά του και η καθημερινή ζωή είναι, σε πολύ μεγάλο βαθμό, πολύ περιορισμένη», δήλωσε η υπουργός Υγείας Λένα Χολγκγκρεν στη συνέντευξη Τύπου. «Έτσι, στην παρούσα κατάσταση δεν έχουμε δει την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα, το να συνεχίσουμε είναι αρκετά δύσκολο».

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχει δει περισσότερους από 13.000 θανάτους από κορωνοϊό. Έχει κατά κεφαλήν θάνατο πολλές φορές υψηλότερο από αυτό των γειτονικών σκανδιναβικών χωρών, αλλά χαμηλότερο από ό, τι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν τη λύση του lockdown. Μια συλλογή ευρωπαϊκών δεδομένων περί θνησιμότητας την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η Σουηδία είχε χαμηλότερη αύξηση στους θανάτους από ό, τι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments