Αθλητισμός

Προολυμπιακό τουρνουά: Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας

Προολυμπιακό τουρνουά: Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας
Προολυμπιακό τουρνουά: Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ώρες που θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας στον Καναδά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Το προολυμπιακό τουρνουά του καλοκαιριού στη Βικτόρια του Καναδά (29 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου) θα κρίνει αν η Εθνική Ελλάδας θα παρουσιαστεί στο μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Από σήμερα γνωρίζουμε το ωριαίο πρόγραμμα. Στις 02:05 ώρα Ελλάδας θα γίνουν οι αγώνες της Εθνικής με Καναδά και Κίνα. Ξημερώματα 5ης Ιουλίου (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί ο τελικός του τουρνουά, επίσης στις 02:05.

Το πρώτο ματς, με αντίπαλο τον οικοδεσπότη Καναδά, θα γίνει στις 29 Ιουνίου (16:05 τοπική ώρα, 02:05 ξημερώματα 30ης Ιουνίου στην Ελλάδα). Έπειτα, θα ακολουθήσει στις 05:35 η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Κροατία για τον δεύτερο όμιλο.

Στις 30 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες Καναδάς – Κίνα (02:05 ώρα Ελλάδας) και Τουρκία – Τσεχία (05:35), ενώ την 1η Ιουλίου η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κίνα (02:05) και η Τσεχία την Ουρουγουάη (05:35). Έπειτα, στις 3 Ιουλίου θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί και στις 4 Ιουλίου ο μεγάλος τελικός (02:05).

Προολυμπιακό τουρνουά: Το πρόγραμμα

Προολυμπιακό τουρνουά: Το πρόγραμμα

Οι όμιλοι

Α’ Όμιλος: Ελλάδα, Κίνα, Καναδάς

Β’ Όμιλος: Ουρουγουάη, Τσεχία, Τουρκία

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Ιουνίου

02.05 Ελλάδα-Καναδάς

05.35 Ουρουγουάη-Τουρκία

Πέμπτη 1 Ιουλίου

02.05 Καναδάς-Κίνα

05.35 Τουρκία-Τσεχία

Παρασκευή 2 Ιουλίου

02.05 Κίνα-Ελλάδα

05.35 Τσεχία-Ουρουγουάη

  • Οι ημιτελικοί (Α1-Β2, Β1-Α2) θα διεξαχθούν στις 3 Ιουλίου και ο τελικός στις 4 Ιουλίου
  • Το πρόγραμμα αναφέρεται σε μέρες και ώρες Ελλάδας

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIBA για το συγκεκριμένο τουρνουά, έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι ο Καναδάς θα έχει την υποστήριξη του κοινού του, αλλά σίγουρα και ομογενείς θα μπορέσουν να προμηθευτούν εισιτήρια αν όλα πάνε καλά με την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως και να έχει αν τελικά, θα υπάρχουν φίλαθλοι τις εξέδρες, θα μιλάμε για άλλο… μπάσκετ, κάτι που τείνουμε να ξεχάσουμε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ολυμπιακό τουρνουά στο Τόκιο θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου. Σε αυτό θα συμμετέχουν 12 ομάδες. Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν προκριθεί οι: Ιαπωνία, Νιγηρία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Ιράν, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία.

Με βάση την κλήρωση που έχει γίνει, η Εθνική αν προκριθεί από το προολυμπιακό του Καναδά θα βρει απέναντί της τις ΗΠΑ, το Ιράν και τη Γαλλία σε έναν όμιλο «φωτιά».

Θυμίζουμε ότι είναι απίθανο να ενισχύσουν οι NBAers την Εθνική στο προολυμπιακό, που θα χρειαστεί να παίξει χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ σε πρόσφατή του συνέντευξη ο προπονητής, Ρικ Πιτίνο δήλωσε ότι θέλει τον Βασίλη Σπανούλη για αρχηγό της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments