Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται

Βασιλακόπουλος: Οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε σε συνέντευξη του ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται για να υπάρχει προστασία.

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο οποίος είχε ταχθεί στην προσεκτική και σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, χαρακτήρισε ως «άμυαλη» την συμπεριφορά των υγειονομικών υπαλλήλων που δεν εμβολιάζονται. Ο ίδιος σε ότι αφορά τα μέτρα είχε προτείνει και άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ είχε τονίσει ότι ο επόμενος μήνας είναι δύσκολος.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο καθηγητής πνευμονολογίας, στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (01/04), οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά κι αν δεν συμφωνούν με αυτό να τίθενται σε αναστολή εργασίας. «Τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Βασιλακόπουλος: Για τα μέτρα χαλάρωσης

«Το να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω είναι κάτι που εμένα με προσωπικά με ξεπερνά» δήλωσε ο καθηγητής.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στην θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου. «Εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κάλεσε τους πολίτες να μην τα εκλάβουν ως άνοιγμα καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το πρόβλημα λύθηκε ενώ στην πραγματικότητα έχουμε πορεία ενός μηνός τουλάχιστον προκειμένου να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

Βασιλακόπουλος: Για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων

«Πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ»είχε αναφέρει  μεταξύ άλλων, ενώ μάλιστα είχε προτείνει να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ότι τα σχολεία δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. «Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο και ότι το εμβόλιο αποτελεί την λύση. Βασιλακόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments