Ελλάδα

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για τον θάνατο της 65χρονης

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για τον θάνατο της 65χρονης
ΕΟΦ: Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό ο θάνατος της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον που είχε εμβολιαστεί για κορωνοιό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα.

ΕΟΦ: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061. Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα.

Τι συνέβη

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο κέντρο υγείας στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 65χρονη έπασχε από διαβήτη. Έκανε τη δόση, δεν ανέφερε ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων και παρέμεινε στο κέντρο για 20 λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

Μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της βρέθηκε σε παρκάκι δίπλα από το κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν επανήλθε. Θα διεξαχθεί νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.  Η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Και τονίζουν μάλιστα ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

ΕΟΦ

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Για το θέμα μίλησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου λέγοντας ότι το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. «Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου στην εκπομπή Live News. «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ίδιος. «Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments