Ελλάδα

Καπραβέλος: Ισορροπία τρόμου για να βρούμε ΜΕΘ

Καπραβέλος: Ισορροπία τρόμου για να βρούμε ΜΕΘ
Καπραβέλος: Ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη έδωσε την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, ενώ τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί είναι σε υψηλά επίπεδα, παρά τις αποφάσεις για χαλάρωση του lockdown.

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, πνευμονολόγος Νίκος Καπραβέλος χτύπησε «καμπανάκι» προς τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη από τους πολίτες, να εφαρμοστούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού και να υπάρχουν αυστηρότεροι υγειονομικοί κανόνες για τη λειτουργία των καταστημάτων και των σχολείων, με τεστ ανίχνευσης των εργαζομένων, των δασκάλων και των μαθητών, αλλά και απολύμανση του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καπραβέλος: Τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Ο κ. Καπραβέλος περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία εξήγησε πως οι εργαζόμενοι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις φοβερές καταστάσεις που βιώνουμε» ζώντας «μια ισορροπία τρόμου προκειμένου να βρούμε κλίνες ΜΕΘ για covid περιστατικά και κλίνες ΜΕΘ για non Covid».

Επισήμανε, ακόμα, πως το τρίτο κύμα της πανδημίας «δείχνει τα δόντια του στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη είναι πιο ήπια η κατάσταση, όμως υπάρχει μια ανιούσα πορεία» και πρόσθεσε: «Δεν είδαμε ακόμη την κορυφή, πόσο μάλλον την κάθοδο. Στο Παπανικολάου βλέπουμε 80-90 ασθενείς στο covid εφημερίο, άλλους 400-500 στο non covid. Κάθε μέρα εισέρχονται 600-700 ασθενείς, έχουμε φτάσει και τους 1000».

Καπραβέλος: Ισορροπία τρόμου για να βρούμε ΜΕΘ

Καπραβέλος: Ισορροπία τρόμου για να βρούμε ΜΕΘ

Σημείωσε, εξάλλου, πως μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στις ΜΕΘ έχει πέσει αρκετά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών. «Βλέπουμε μικρότερες ηλικίες, μικρότερη θνητότητα και μεγαλύτερη νοσηρότητα. Δύσκολα αδειάζουν οι ΜΕΘ. Είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο γιατί έχουμε ασθενείς εδώ κι έναν μήνα που νοσηλεύουμε και δεν μπορούμε να τους διακινήσουμε γιατί είναι νεότεροι, έχουν πολύ καλές εφεδρείες, δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα και χρειάζονται το κρεβάτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό φρακάρει το σύστημα».

Να θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε χθες τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid, ώστε την Τετάρτη, 7 Απριλίου, να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ Covid. Όλα τα non covid περιστατικά που εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments