Πολιτική

Bασίλης Κικίλιας: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Bασίλης Κικίλιας: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Bασίλης Κικίλιας: Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Bασίλης Κικίλιας πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στην Θεσσαλονίκη «που μας ανησυχεί» κι αποκαλύπτοντας πως ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

Βασίλης Κικίλιας: «Προσοχή»

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές και έχουμε δεκάδες εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία. Η Θεσσαλονίκη μας ανησυχεί πλέον και έχω ζητήσει από τον κ. Χαρδαλιά να την επισκεφτεί, σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντιζαν και σας φροντίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, για πάνω από ένα χρόνο τώρα, είπε. 100.000 υγειονομικοί επιτέλεσαν και επιτελούν ύψιστο καθήκον.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Ο Bασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid only. Όλα τα περιστατικά του Θριασίου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές Παράλληλα, δημιουργούνται 51 καινούριες κλίνες ΜΕΘ. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691. 000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα. Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Τα νέα μέτρα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας.

Οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση, τόνισε. Ανοίγει το λιανεμπόριο -πλην των εμπορικών κέντρων- από Δευτέρα 5 Απριλίου και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό τριών ωρών στα ψώνια των πολιτών, με click away και click in shop Πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σαββατοκύριακα. Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments