Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 1/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 1/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 1/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 3.491 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, κατέχει τα 1.649. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 467 κρούσματα, ενώ η Αχαΐα κατέγραψε 119 κρούσματα, Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 199 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 229 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 114 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 219 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 469 κρούσματα
  • Νήσων: 13 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 195 κρούσματα
  • Πειραιώς: 211 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 467 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 119.

Θεσσαλονίκη: Αύξηση κατά 61% καταγράφεται στα λύματα

Η αύξηση κατά 61% που καταγράφεται στα λύματα, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, χθες, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είχε μία από τις πιο δύσκολες εφημερίδες, από τότε που ξεκίνησε το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης, σημείωσε επί του θέματος: «Χθες, κλείσαμε με 18 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες όσες είναι διαθέσιμες δηλαδή και 134 ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Πλέον έχουμε ανοίξει και πέμπτη κλινική και αν χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης καθώς οι εισαγωγές ήταν περισσότερες από 50»

Παράλληλα, τόνισε ότι η διασπορά φαίνεται τόσο στα επείγοντα, όσο και στο παθολογικό, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Η πίεση εντείνεται μέρα με τη μέρα και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω και των εμβολιασμών στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αυτή του Νοεμβρίου, όπου η πόλη ζούσε τις πιο δύσκολες στιγμές της. Τότε, είχαν αναπτυχθεί 43 κλίνες και οι υγειονομικοί έκαναν από τέσσερις έως επτά διασωληνώσεις την ημέρα, έναντι 1 ή 2 σήμερα.

Με βάση την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ο κ. Τουχτίδης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας για όσο αυτά διαρκέσουν. «Η πρόληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με τον Νοέμβριο, είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Ξέρετε, αυτή η κατάσταση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, ειδικότερα τα άτομα νεαρότερης ηλικίας. Γι’ αυτό θέλει προσοχή, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός».

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο υπουργός Υγείας για την κατάσταση στην πόλη

Αναφορά στη Θεσσαλονίκη έκανε χτες ο Βασίλη Κικίλιας. Όπως είπε ο υπουργός, «η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για σχολαστική τήρηση των μέτρων. Θυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη κατάφερε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να βγει από μια δύσκολη φάση και οι αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν πισωγυρίσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments