Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 1/4: 3.491 νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα 1/4: 3.491 νέες μολύνσεις
Κρούσματα σήμερα 1/4: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα σήμερα 1/4 είναι 3.491 και η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο ο ΕΟΔΥ  σήμερα ανακοίνωσε πως 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 64 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ είναι 755 οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν νέα 3616 κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα: Δείτε το Infograpfic για τις μολύνσεις μέχρι και σήμερα:

κρούσματα σήμερα

Κρούσματα σήμερα: Η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, 3.491 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 267.172 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Κρούσματα σήμερα

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.927 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.717 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 561 (ημερήσια μεταβολή +17.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 448 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Κρούσματα σήμερα

Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60

Κι ενώ η πανδημία καλπάζει με ταχείς ρυθμούς, η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο αγώνα δρόμου σχετικά με τους εμβολιασμούς των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας της Αγίας Παρασκευής, όπου φιλοξενείται εμβολιαστικό κέντρο για τους ασθενείς με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Εκεί, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη διαδικασία των εμβολιασμών και για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που αφορά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν», δήλωσε. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρουν.

«Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής 1.700.000 εμβολιασμούς. Όπως βλέπετε, η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας, οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν. Το σημαντικό είναι ότι από τον επόμενο μήνα θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο, δηλαδή λίγο λιγότερους από όσους έχουμε κάνει τους τρεις μήνες -από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο- και είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 και όλους τους συμπολίτες μας με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Χαλάρωση lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Κι ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση λόγω των αυξημένων εισαγωγών, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να απελευθερώσει τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, καθώς και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς περιέγραψε πώς θα γίνει το άνοιγμα στο λιανεμπόριο. «Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της υγειονομικής Επιτροπής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop. Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

 Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδημοτικές μετακινήσεις που θα επιτρέπονται από αυτό το Σαββατοκύριακο για άσκηση. Σημείωσε ότι αν παρατηρηθεί συνωστισμός εξαιτίας του μέτρου αυτού, θα παρθεί πίσω. Αναλυτικά είπε: «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6, η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού. Και θέλω να σταθώ σε αυτό το μέτρο. Ο διαδημοτικές ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του Δήμου κατοικίας μας».

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ξεκάθαρο, οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας. Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. Άρα, από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση, αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και, κυρίως, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών, λόγω νέων συνωστισμών».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων και των πολυκαταστημάτων. Για αυτά τόνισε: «η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments