Ελλάδα

Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης
Marfin: Μετά από 11 χρόνια ανοίγει ξανά η υπόθεση, καθώς μπαίνουν νέοι ύποπτοι στο κάδρο των ερευνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στη Marfin, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε επίσημα και πάλι. Υλικό από κάμερες, μαρτυρίες αυτοπτών και πληροφορίες από τα Εξάρχεια κάνουν την  Εισαγγελία να ανοίγει την υπόθεση για την διαλεύκανση της.

Πιο συγκεκριμένα, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, έχασαν της ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα. Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αθωώθηκαν αμετάκλητα. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ανοίγει ξανά ο φάκελος

Την Τετάρτη (31/03) διετάχθη από την Εισαγγελία Αθηνών προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μarfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την επανεξέταση των στοιχείων (βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρίες, φωτογραφίες, καταθέσεις) έχουν προκύψει τέσσερις με πέντε νέοι ύποπτοι. Οι κατηγορίες αφορούν τρία κακουργήματα, αυτά της ανθρωποκτονίας, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και  της κατασκευής και χρήση εκρηκτικών υλών.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Μετά τη διαταγή της Εισαγγελίας αναζητούνται στοιχεία που θα μπορούν να στοιχειοθετήσουν τη συμμετοχή των υπόπτων στη δολοφονική επίθεση. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει “Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής”.

Η ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για την υπόθεση έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν οι έρευνες από πλευράς Ασφάλειας, προκειμένου μην μείνει στο σκοτάδι αυτή η τραγωδία.

Σχετικά σε ανάρτηση στο Twitter προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας τη λέξη “Δικαιοσύνη”. Συγκεκριμένα ο υπουργός ενημερώνει ότι ο φάκελος της Μarfin ανοίγει πάλι και αφήνοντας τρεις τελείες γράφει με κεφαλαία γράμματα Δικαιοσύνη.

Στην ανάρτησή του πόσταρε τη φωτογραφία της ανακοίνωσης της Εισαγγελίας.

Πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια από τον εμπρησμό στη Marfin

Υπενθυμίζεται, πως στις 5 Μαΐου του 2010, η Αθήνα φλεγόταν για το πρώτο Μνημόνιο. Τουλάχιστον 150.000 διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία (διπλάσιοι, κατά άλλες εκτιμήσεις), πραγματοποιούσαν την μαζικότερη -ίσως- πορεία που είχε γίνει κατά του Μνημονίου στη χώρα.

Στις 2 το μεσημέρι, η πορεία περνούσε από την Σταδίου. Στον αριθμό 23, στην Marfin Bank, τρεις κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι της εισόδου. Πετούν μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη.Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας. Οι πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών έγκυος, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 χρόνων και η Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων. Απ΄έξω η πορεία συνεχιζόταν. Marfin

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments