Κόσμος

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις
Εμβόλιο Pfizer: Η νέα έρευνα εξασφαλίζει προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα στο τέλος της πανδημίας.
Εμβόλιο Pfizer: Η νέα έρευνα εξασφαλίζει προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα στο τέλος της πανδημίας.

Νέα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με έρευνα το εμβόλιο μπορεί να προστατέψει και απέναντι στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Μέσα στην έρευνα αυτή, συμπεριλαμβάνεται και η διάρκεια της προστασίας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Πιο συγκεκριμένα, βάσει νέας έρευνας, η προστασία του εμβολίου των Pfizer /BioNTech διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ προστατεύει και από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών.

Εμβόλιο Pfizer

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το εμβόλιο παραμένει περισσότερο από 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου για έξι μήνες, ανέφεραν οι εταιρείες σε σημερινή τους ανακοίνωση. Και φαίνεται πως είναι πλήρως αποτελεσματικό ενάντια στην ανησυχητική μετάλλαξη του ιού B.1.351, το οποίο είναι το κυρίαρχο στέλεχος που κυκλοφορεί στη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι μετά και τα τελευταία αποτελέσματα, η κοινοπραξία θα υποβάλει αίτηση για πλήρη άδεια στον αμερικανικό FDA. Παράλληλα, η φαρμακοβιομηχανία θα μοιραστεί τα αποτελέσματα με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, για να αξιολογηθούν.

«Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και 95,3% αποτελεσματικό κατά τη σοβαρής Covid-19, όπως ορίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ» ανέφεραν οι Pfizer και BioNTech. Χθες, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως μια μικρή δοκιμή σε εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών, έδειξε 100% αποτελεσματικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Η έρευνα έγινε σε περίπου 44.000 άτομα, στα οποία δόθηκε εναλλακτικά είτε το εμβόλιο είτε το εικονικό φάρμακο. Υπήρξαν 927 κρούσματα, ωστόσο μόνο 77 είχαν λάβει το εμβόλιο, που έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 91,3% σύμφωνα με την εταιρεία. Από τις 21 σοβαρές περιπτώσεις νόσησης, μόνον ένας ασθενής είχε λάβει το εμβόλιο, που αποκτά αποτελεσματικότητα 95,3%.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, υπήρξαν 312 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στις ΗΠΑ. Στις δοκιμές των Pfizer/BioNTech παρατηρήθηκαν έξι περιπτώσεις της μετάλλαξης, ωστόσο κανείς από τους νοσούντες δεν είχαν λάβει το εμβόλιο.

Στην Νότια Αφρική η δοκιμή

Ένα κομμάτι της δοκιμής έγινε στη Νότια Αφρική, όπου εμφανίστηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος που προκαλεί αγωνία στους επιστήμονες για την ικανότητά του να εξουδετερώσει το εμβόλιο. Αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 800 και θεωρείται μικρός, το εμβόλιο εμφάνισε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 100%,

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη δεν φαίνεται να επηρεάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αν και τα επίπεδα αντισωμάτων είναι χαμηλότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments