Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Ασφαλές και για τα παιδιά από 12 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Ασφαλές και για τα παιδιά από 12 ετών
Εμβόλιο Pfizer: Τι έδειξε μελέτη της Pfizer σε 2.260 εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία Pfizer έκανε γνωστό σήμερα (31/3) ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και ισχυρά προστατευτικό και σε παιδιά από 12 ετών. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη ενόψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία το φθινόπωρο.

Εμβόλιο Pfizer: Η τωρινή έγκριση αφορά ηλικίες από 16 ετών και άνω

Τα περισσότερα εμβόλια που κυκλοφορούν παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού απευθύνονται σε ενήλικες, οι οποίοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν. Το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για ηλικίες από 16 ετών και άνω. Ωστόσο, ο εμβολιασμός παιδιών όλων των ηλικιών θεωρείται κρίσιμος για την ανάσχεση της πανδημίας και μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στιςε αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες τάξεις.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία σε 2.260 εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν ότι δεν υπήρξαν περιπτώσεις λοίμωξης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων σε σύγκριση με 18 μεταξύ αυτών που έλαβαν placebo, ανέφερε η Pfizer. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι μικρή ποσοτικά και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, ωστόσο ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ο βαθμός ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερευνητές ανέφεραν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων, κάπως υψηλότερα, μάλιστα, από αυτά που παρατηρήθηκαν σε μελέτες νεαρών ενηλίκων.

Εμβόλιο Pfizer: Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν να ζητήσουν από την FDA την επείγουσα χρήση των εμβολίων από την ηλικία των 12 ετών.

Τα παιδιά που εμβολιάστηκαν, είχαν παρενέργειες παρόμοιες με τους νεαρούς ενήλικες, ανέφερε η εταιρεία. Οι κύριες παρενέργειες είναι πόνος, πυρετός, ρίγη και κόπωση, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση. Η μελέτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους συμμετέχοντες για δύο χρόνια για περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως η Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν τις επόμενες εβδομάδες να ζητήσουν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση των εμβολίων από την ηλικία των 12 ετών. Αίτημα σε FDA και ευρωπαϊκές αρχές για χορήγηση του εμβολίου και σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ετοιμάζει η Pfizer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments